Foto: Paun Paunovic / CROPIX
LOŠE STANJE TERENA

IZ HAJDUKA TRAŽE ZAMJENU DOMAĆINSTVA S CIBALIJOM? U Vinkovcima na ovakvu ideju ne gledaju blagonaklono...

CIBALIA Stanje terena daleko od dobrog
Piše: damir begovićObjavljeno: 06. veljača 2018. 15:07

Cibalijina generalna provjera za Hajduk, kojeg je trebalo glumiti Orašje, definitivno je propala, otkazana. Stanje terena vinkovačkog stadionskog kompleksa daleko je od idealnog, nije blizu ni optimalnom.

Veliko je pitanje kakva će situacija biti u nedjelju kada stiže ozbiljan suparnik s juga i loše vrijeme sa zapada. Neslužbeno, na Poljudu razmišljaju o prijedlogu za promjenom domaćinstva, pa da se travanjska utakmica umjesto u Splitu, odigra pokraj Bosuta. Također neslužbeno, u Vinkovcima na spomenuta splitska glasna šaputanja koja, ponavljamo, nemaju službenu formu, ne gledaju blagonaklono...

U Genscherovoj 10b, inače, polako se privodi kraju definiranje igračkog kadra. Nedostaje još jedna klasična špica, ali velika je vjerojatnost da od njezina angažmana neće biti ništa. Jer, Cibaliji treba pravo pojačanje, no to i košta, a u klupskoj blagajni nema ništa osim paučine. Pitanje je kako uopće servisirati tako glomazan postojeći kadar na kojem se nalazi čak 30 prezimena. Istina, neće svi biti u kadru seniorske momčadi; vratar Starič usmjeren je u juniorsku vrstu, a Pervan zbog svog već opjevanog statusa otpisanog neće konkurirati za sastav. Međutim, na platnom je popisu. Kao i igrači kojima će biti ponuđena posudba (o čemu će se intenzivnije razgovarati/pregovarati tijekom sljedećih desetak dana). Kandidata je nekoliko, no svi oni su također na platnom popisu na kojem bi se od ovoga utorka mogla naći i trojica novopotpisanih - Josip Filipović, Ivan Mamić i Nikola Marić (sva trojica na sezonu i pol, s tim da će Cibalia sljedećeg ljeta imati mogućnost raskida ugovora ukoliko se spomenuti igrači ne uspiju ozbiljnije nametnuti i kroz sljedeća četiri mjeseca potvrditi da su prvoligaški potencijal).

Istini za volju, plaće u Cibaliji svedene su u realne okvire, međutim novca nema ni za 30 minimalaca, a kamoli... K tome, vinkovački klub uskoro će se suočiti i s petnaestak arbitraža s bivšim igračima koji potražuju oko 1,5 milijuna kuna, s tim da spomenuto dugovanje iz dana u dan raste, jer kamate bujaju kao Dunav u proljeće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:55