Robbie Burton
 Ranko Suvar / CROPIX CROPIX
DEBI U DRESU DINAMA

IZ ZVJEZDANOG LONDONA RAVNO U - SIGET! Donedavni kapetan mladog Arsenala doživio vatreno krštenje u Hrvatskoj: 'Ovo je za mene sasvim novo iskustvo!'

ROBBIE BURTON U momčadi trenera Jovićevića protiv HD-a debitirao Velšanin pristigao iz Arsenala
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. ožujak 2020. 20:59

Robbie Burton (20), momak koji je u plavi dom stigao iz Arsenala, debitirao je za Dinamo! Naravno, ne za Bjeličinu momčad, nego za onu Igora Jovićevića koja igra u Drugoj ligi. Svoj prvi nastup imao je u Novom Zagrebu, na igralištu Hrvatskog dragovoljca u Sigetu. Nije prošlo dobro za Burtona, niti za Dinamo. Dragovoljci su pobijedili 1:0...

Velšanin je bio prava senzacija prijelaznog roka, stigao je u njegov smiraj, a sama činjenica da je iz Arsenala stigao u Dinamo pobuđivala je golemo zanimanje. Konačno, Burton je bio na pripremama s prvom momčadi Topnika, igrao je protiv Reala, Bayerna, Lyona... Bio je i kapetan U-23 momčadi slavnog engleskog kluba. Na predstavljanju u Maksimiru kazao je kako je utjecaj na njegov dolazak imao i Dani Olmo, ta priča ga je zapravo inspirirala. Mnogi su ga i proglasili novim Danijem Olmom, ali da bi to postao, naravno, mora pojesti još dosta žganaca. Uostalom, Olmo je stigao kao mlad igrač, a Burton ima već 20 godina.

Teren kao izazov

Na svom debiju za Dinamo nije impresionirao izvjestitelja Sportskih novosti koji je pratio događaje u Sigetu. Dobio je ocjenu 5,5. To je ocjena uz koju opisno dodate - trudio se. Ali sasvim je jasno da mu je na premijeri vjerojatno bilo pomalo neobično. Svjetla Londona zamijenio je onima u Sigetu, krenuo je na drugoligaškom terenu, pred 500 gledatelja, treba se na to naviknuti. S tim da je teren u Sigetu još dobar, ima nekih u Drugoj ligi koji će mu predstavljati još veći izazov.

- Moja prva utakmica za Dinamo je za mene bila sasvim novo iskustvo. Ali uživao sam igrajući u debiju, u novoj momčadi. Trudit ću se adaptirati najbrže što je moguće. Nažalost, rezultat nije bio dobar, izgubili smo - kazao je Burton.

Eto, uz vatreno krštenje u plavom dresu upisan je poraz, ali ta činjenica ga sigurno neće obeshrabriti. Cilj mu je uhvatiti mjesto u prvoj postavi Dinama, dokopati se reflektora na glavnom maksimirskom stadionu.

Na predstavljanju je rekao:

- Cilj mi je trenirati s prvom momčadi, razvijati se i napredovati. Vjerujem u sebe, imam samopouzdanja, nadam se da ću ubrzo pokazati što znam.

Inače, Burton kaže da može igrati praktički sve pozicije u veznom redu, od playmakera do defenzivnog veznog. Za početak, bez obzira na poraz u svom premijernom nastupu, o svemu ostalome govori samo u superlativima.

- Suigrači i svi ostali u klubu sjajno su me prihvatili, baš se odlično osjećam, uživam od prvog dana kad sam stigao u Dinamo. Sviđa mi se projekt kluba, sve je zaista odlično. Također, grad Zagreb je sjajan, dopalo mi se sve što sam do sada vidio. S nestrpljenjem čekam nove utakmice, želim u njima pokazati svoje nogometno znanje na pravi način te napraviti korak prema naprijed - zaključio je Burton.

Inače, protiv Hrvatskog dragovoljca igrao je i Argentinac Matias Godoy, on je ušao nakon sat vremena igre umjesto Korejca Kima, od našeg izvjestitelja dobio je identičnu ocjenu, 5,5. Nije lako na hrvatskim drugoligaškim terenima, a još je teže probiti se do Bjeličine momčadi.

Pred ovim dvojcem je težak zadatak, ali to su sigurno znali kad su dolazili u Dinamo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:07