VATRENI ZA MUNDIJAL

Izbornik Niko Kovač nakon pobjede nad Malijem objavio konačni popis putnika za SP

Otpali su Čop, Pašalić, Bubnjić i Milan Badelj, a u Brazil ide Močinić!
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. svibanj 2014. 20:35

Ivan Močinić drugi je najveći dobitnik priprema uz Sammira, on je čekirao posljednju kartu za Brazil. Izbornik Kovač odlučio je da mu je važnije imati još jednog veznjaka nego defenzivca. Nakon što je Milan Badelj otpao zbog ozljede prigodu nije dobio stoper Bubnjić nego Močinić, majstor pred kojim je velika karijera. Tako Igor Bubnjić, Milan Badelj, Mario Pašalić i Duje Čop odu kući, ostali se okupljaju u ponedjeljak.

Najteže je to podnio Milan Badelj, veznjak HSV-a vjeruje da će relativno brzo biti zdrav, da je mogao na SP, ali izbornik nije htio riskirati jer aduktor zna nezgodan.

- Biti izbornik ove reprezentacije je velika čast i ponos, te zadovoljstvo. Međutim, ima i trenutaka kada moj posao nije najljepši. Takva je i taj kad sam morao kazati nekim igračima da su prekobrojni. Normalno da su bili tužni, mlađi su sigurno to prihvatili malo drugačije nego Milan, on je standardni igrač HSV-a ali ozljeda mišića je uvijek problematična, zato smo se odlučili u subotu oko podneva umjesto njega voditi Močinića. Igrača Rijeke izabrao sam stoga što imamo samo jednog veznjaka koji je apsolutni defenzivac Ognjena Vukojevića, pa na želim i Močinića. On je mlađi i neiskusniji od Badelja, ali je ponešto agresivniji, bio je odličan u klubu, nego samo u HNL-u nego i u Europi. Pratimo ga već mjesecima, vrlo dobro napreduje – objasnio je i prokomentirao Kovač.

Močinić je dobio lakšu ozljedu na treningu u petak, ali za dva-tri dana bit će fit. Stradao je u startu s Ognjenom Vukojevićem, kao i Milan Badelj,

- Svatko se borit za svoj status – kazao je na to izbornik.

Utakmica s Malijem neće izazvati euforiju, što zapravo nije loše, ali je svakako koristila.

- Tražili smo kompaktan blok u prvom i drugom dijelu. Htjeli smo okomite lopte koje probijaju dvije-tri linije, vidjelo ste kod prvog gola kako to treba izgledati. Nije bilo predviđeno da im toliko prepustimo igru, ali ekipa je bila iscrpljena radi naših priprema. Međutim, bitno je da smo pobijedili jer svaka pobjeda nosi samopouzdaje i pomaže. Nosimo se s umorom.

Vida i Vrsaljko djelovali su na lijevom braniču.

- Obojica to mogu odigrati. Vida je bio dobar, pogotovo što se tiče defenzivnog dijela, a Vrsaljko je pokazao da to može odigrati više u ofenzivnom segmentu, iako i on zna defenzivu, Što se tiče te pozicije možemo biti zadovoljni, idemo u Brazil s kvalitetnim alternativama.

Kakva je Mali bio sparing partner za Kamerun?

- On je trebao simulirati Kamerun, igra sličan nogomet. Stvarno su čvrsti i jaki, nije im jednostavno oduzeti loptu. Vrlo su vješti što se tiče toga, ne igraju brz nogomet. To je manje-više isti stil kao kamerunski, No, na Svjetskom prvenstvu se igra drukčije nego u prijateljskoj utakmici, to je jasno.

Lovren nije dobio niti minutu.

- To je sasvim jasno jer Schildenfeld je ušao u nastavku protiv Švicarske, a Lovren je igrao ispočetka. Htio sam dati Schildenfeldu priliku, nije bilo razloga da mijenjam stopera jer oni najmanje trče.

Konačni Kovačev popis igrača za Brazil:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Oliver Zelenika (Lokomotiva)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Genoa)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Mateo Kovačić (Internazionale), Marcelo Brozović (Dinamo), Sammir (Getafe), Ivan Močinić (Rijeka).

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Ante Rebić (Fiorentina), Ivan Perišić (Wolfsburg).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:27