Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
'NEMA ŠANSE DA PODCIJENIMO OSIJEK'

IZET HAJROVIĆ U VELIKOM RAZGOVORU ZA JL 'Iskreno se čudim odakle to pitanje!? Dan nakon ispadanja iz Europe mi moramo čitati da je trener upitan'

HRVATSKI KUP Danas polufinale Dinama i Osijeka, sutra u Zaprešiću igraju Inter i Rijeka (obje u 18 sati)
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 23. travanj 2019. 17:31

Izet Hajrović se nakon dvomjesečne kalvarije zbog ozljede tetive vratio nogometu na Veliki petak u Koprivnici, odigrao je zadnjih pola sata u utakmici u kojoj je Dinamo i matematički potvrdio 30. naslov nacionalnog prvaka, a 20. HNL-a.

Ljubimac zagrebačke publike ove je sezone u 27 nastupa postigao devet pogodaka i sedam puta asistirao, a zanimljivo, po tri je gola zabio u pretkolima Lige prvaka, Europskoj ligi te HT Prvoj ligi. U domaćim natjecanjima ga je još jesenas dobro nadomještao Damian Kadzior, najbolji asistent (10) lige, a nikad nećemo saznati bi li „modri” prošli Benficu da je Hajro bio na raspolaganju...

Kako vam je bilo gledati sa strane suigrače, poglavito u uzvratu u Lisabonu?

- Teško, jako teško. Mislim da nema veće kazne gledati suigrače s tribina. Oni igraju utakmicu a ti si nemoćan... Osjećaj je to koji ne bih poželio niti najvećem neprijatelju – prisjeća se 27-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine rođen u Švicarskoj, koji je dolaskom u Maksimir pretprošle zime povećao svoju vrijednost tri puta, po Transfermarktu s milijun na tri milijuna eura.

Kako ste se osjećali u Koprivnici i jeste li spremni za polufinale Kupa s Osijekom?

- Trebalo mi je malo da osjetim loptu na utakmici, ne samo na treningu. Tijelo je dobro reagiralo i mislim da sam spreman za veću minutažu. Hoće li to biti sad u Kupu ili sljedeći vikend u prvenstvu ovisi o treneru i njegovim razmišljanjima, ali ja sam spreman.

Dinamo je veliki favorit za proboj u finale, no postoji li opasnost da zbog dominacije koje imate u Hrvatskoj podcijenite goste iz Osijeka?

- Ne postoji. Previše smo iskusni i motivirani da bismo olako ušli u tu utakmicu. Svjestan sam kako će gosti gristi jer nemaju što za izgubiti, ali u Maksimiru smo ipak mi ti koji se pitamo kako će završiti utakmica. Moji suigrači su motivirani da nakon što smo riješili prvenstvo, stavimo i to finale Kupa ‘pod račun’ i sve ćemo napraviti da tako i bude. Uostalom, koliko smo shvatili ozbiljno tu situaciju dovoljno govori činjenica da u petak navečer nismo išli slaviti naslov već smo se odmah od subote ujutro okrenuli pripremi za Osijek.

Suparnik ima novog trenera, neke nove igrače, kakav ste dojam stekli o njima i tko vam se čini najopasniji?

- Osijek je većim dijelom sezone pokazivao da se radi o ozbiljnoj momčadi. Uostalom, oni su nam najduže vrijeme bili prvi pratitelji u prvenstvu. Onda su upali u krizu, promijenili trenera pa se malo tražili. Sada su opet opasni. Teško mi je reći tko je najopasniji, ali činjenica je da ih ne smijemo podcijeniti jer su u stanju iskoristiti priliku.

Kako vam se općenito čini ovosezonski napredak momčadi pod Nenadom Bjelicom i njegova politika rotacija?

- Pa činjenica da se nitko nije bunio dovoljno govori o tome. Mislim da su rotacije bile normalne jer samo tako možeš nastupati u više natjecanja i mislim da ih je trener odlično odradio. Svi mi mislimo da moramo i možemo igrati svaku utakmicu, ali zato postoji osoba koja će to znati dozirati u službi dobrog rezultata i atmosfere u svlačionici. A mi imamo oboje...

Iako je poboljšanje postojećeg Bjeličina ugovora (1+1) po svemu sudeći samo formalnost, kakvo je mišljenje među vama igračima, očekujete li da Bjelica bude vaš trener i sljedeće sezone, da zajedno ponovno napadnete Ligu prvaka?

- Iskreno se čudim odakle to pitanje. Dan nakon ispadanja iz Europe mi smo morali čitati da je trener upitan. Toga ima samo na ovim prostorima. Ja zaista ne bih ulazio u takve rasprave jer je to stvar trenera i kluba i oni će to riješiti, ali mogu reći da se unaprijed veselim napadu na Ligu prvaka u istom sastavu.

Primijetili smo i da vaš ugovor istječe 31. prosinca ove godine, planirate li ostati u Maksimiru?

- Jedino što je sigurno u nogometu jest da ne možete ništa planirati na dulje staze. Imam ugovor, zadovoljan sam životom u Zagrebu i uživam igrati za Dinamo. Kada dođe vrijeme onda ćemo sjesti za stol, vidjeti kako stvari stoje i donijeti zajedničku odluku što i kako ćemo dalje. Ne opterećujem se time već uživam u sjajnoj sezoni – poručio je vezist sjajne ljevice. J

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 22:32