Davor Zunic / CROPIX
NESTANAK VEZNJAKA

Jajala čeka kazna: 'Ovo je grubo kršenje radnih obveza, pokrenut ćemo postupak'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 13. siječanj 2015. 22:49

Sve je u Rovinju, gdje Riječani odrađuju uvodni dio priprema za proljetni nastavak sezone, još do ponedjeljka uvečer, izuzmemo li izostanak Moisesa zbog ozljede, bilo idilično. Odlični uvjeti za rad, vijest da je Kramarićev transfer došao na koračić od toga da izdavanjem radne dozvole bude i formaliziran... No, onda, u utorak ujutro - šok. Mato Jajalo napustio je pripreme! Ne u dogovoru s klubom, već svojevoljno. Momčad je na trening istrčala bez veznjaka koji je, kako ćemo kasnije saznati, pod okriljem noći pobjegao iz rovinjskog hotela Lone. Pokušaji Bijelih da se stupe u kontakt s igračem i njegovim zastupnikom bili su neuspješni. Igrač je netragom nestao...

Informacije kažu da je Jajalo još u ponedjeljak poslijepodne, u razgovoru s vrhuškom Rijeke, izrazio želju za odlaskom, i to vodeći se ponudom jednog stranog kluba (Italija?) za koju je samo on znao. Na adresu Portić 3 do tog trenutka, naime, nije došao nikakav takav ili sličan upit.

Na stranu to što bi veznjak, po njegovim riječima, inozemnim transferom riješio pitanje egzistencije, Bijeli su se postavili onako kako se i treba postaviti klub koji čak nije od svog igrača dobio odgovor o kojem se to stranom prvoligašu radi. O tome da će Rijeka imati priliku da razmotri ponudu, da i ne govorimo.

Igrač je jednostavno, bez puno objašnjenja, zatražio slobodne papire, uz, kako neslužbeno doznajemo, konstataciju da “ne bi bilo fer da mu Rijeka ne izađe u susret”, jer, kao, pod stijene je ionako prošlog ljeta došao slobodan igrač. “Ma, nemoj?!”, vjerojatno su pomislili Riječani. Kada je shvatio da se situacija neće razvijati onako kako je zamislio, Jajalo se odlučio na neshvatljiv potez. Razumljivo je kako je isti dočekan u redovima Bijelih...

- Ovakvo ponašanje apsolutno je neprihvatljivo za jednog profesionalca - prva je reakcija sportskog direktora Srećka Juričića, koji je jasno poručio. - Klub neće tolerirati da pojedinac kojem smo omogućili uzlet u karijeri (nastupajući za rijeku Jajalo se izborio i za status reprezentativca, nap.a,) i kojeg redovito plaćamo, tretira klub na ovakav neprihvatljivi način. Ugovorom je Jajalo za Rijeku vezan još 2,5 godine i bez našeg pristanka ne može promijeniti sredinu. Još tijekom poslijepodneva pokrenut ćemo disciplinski postupak.

Suspenzija i novčana kazna sami po sebi se nameću kao najmanje što se Jajalu može dogoditi...

- Još ćemo razmotriti sve dozvoljene pravne korake. Jer, riječ je ovdje o grubom kršenju radnih obveza - naglasio je Juričić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:05