Tea Cimaš/Cropix
JUG ĆE GORJETI

JAKA POTPORA U MAKSIMIRU Armada najavila masovni dolazak na nedjeljni derbi sezone!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 17. veljača 2016. 17:26

Svaku utakmicu Rijeke na Poljudu ili Maksimiru koja je sa sobom nosila neki rezultatski značaj u pravilu su pratili brojni navijači. Iako su se iz Maksimira na Kvarner nerijetko vraćali pognute glave, mnogima je još svježe sjećanje na finale Kupa 2014. godine kada je Ivan Tomečak svojim pogotkom razdragao Armadu koja je dupkom ispunila maksimirski jug, pišu Sportske novosti

Ni ovoga puta Kekovoj momčadi neće izostati podrška na Maksimiru. Budući da su Bad Blue Boysi najavili povratak na tribine, Bijeli vjerojatno više neće igrati u domaćinskoj atmosferi kao nerijetko posljednjih godina, ali ponovo bi mogli imati značajan vjetar u leđa s juga Maksimira.

Klub navijača Armada Rijeka priprema organiziran odlazak na nedjeljnu utakmicu (100/130 kuna s uključenom ulaznicom), veliki dio navijača po običaju će put Zagreba u osobnom aranžmanu i prema nekim prognozama na jugu bi svoje mjesto moglo pronaći oko tisuću navijača Rijeke.

Toliko je, naime, ulaznica iz Zagreba došlo na Rujevicu za nedjeljnu utakmicu iako ne treba sumnjati da će se zatražiti dodatni kontingent ako se ovaj razgrabi. Neće biti ništa čudno ako se to dogodi, ulog koji ima nedjeljna utakmica najbolji je poziv navijačima na mobilizaciju a podrška s tribina nedvojbeno dodatni motiv Kekovim trupama. Uostalom, sve neodoljivo podsjeća na čuvenu sezonu 1998/99. kada su se Rijeka i tadašnja Croatia nekoliko puta izmjenjivali na vrhu prvenstvene ljestvice prije nego što je Gračanova Rijeka slavila na Maksimiru 1:0 pogotkom Balabana i došla na prvo mjesto koje je sačuvala do posljednjeg kola. Sada nije organiziran ‘bijeli vlak’ koji je prije 17 godina put hrvatske metropole poveo gotovo 1500 navijača Rijeke, ali podrška s maksimirskog juga sigurno neće izostati.

Linker
20. travanj 2024 15:25