Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
PRODRMAO SVLAČIONICU

JE LI BJELIČINO UPOZORENJE IGRAČIMA URODILO PLODOM? Recept koji Dinamov trener ponekad primjenjuje donosi napredak, jer dečki su se trgnuli...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. veljača 2020. 09:07

Izgledat će na kraju tih 3:2 možda nekom neuvjerljivo, jer razlika u kvaliteti Dinama i Intera ipak je veća, ali po svemu viđenome na terenu, Modri nisu trebali strepiti do samog kraja. Uz malo bolju preciznost mogli su već u prvom dijelu riješiti sva pitanja, onda se dogodio rijedak Livakovićev kiks koji je malo promijenio tijek susreta.

Mogu se, u tom razdoblju nakon Interova gola, pronaći neke loše sekvence u Dinamovoj igri, kad je Bjeličina momčad izgubila prijašnju dominaciju, međutim, kad se sve zbroji, Dinamo je pokazao uzlaznu putanju u odnosu na zadnje utakmice, bilo je to sasvim dobro izdanje. Puno šansi, promašeni kazneni udarac, pravi pristup od prve minute, Bjeličine lekcije očito su dale rezultata.

Dečki su se trgnuli, a i recept koji Dinamov trener ponekad primjenjuje, da neke važne igrače malo “ohladi”, donose napredak. Napravio je slično nakon poraza u Varaždinu, kad je “odmorio” Gojaka i Hajrovića, sad je na klupi (ne samo zbog odgojnih lekcija) ostavio Moru, Petkovića i Gojaka i - pogodio.

Sandro Kulenović koji je prvi put starter, bio je vrlo koristan i raspoložen. Lijepo je asistirao za prvi gol, odlično gurnuo potom Kadziora u matnu poziciju, dobio puno duela, sasvim je zadovoljio. Vraća se Kulenović nakon ozljede i operacije, Bjelica je dobio važnu stavku u napadačkoj rotaciji. Također, zabio je i Gavranović, za njegovo samopouzdanje isto bitan trenutak.

Lijepih je trenutaka imao i Lovro Majer, iako je ponekad predugo držao loptu, no ubačaj prije prvog gola i vrhunsko dodavanje Kadzioru kad je izborio kazneni udarac definirali su Majerovu partiju protiv Intera. Odličan je bio Leovac, a Kadzior se pomalo pretvara u najboljeg igrača Dinamova proljeća, njegova je forma postojana.

U svakom slučaju, utakmica i pobjeda protiv Intera trebale bi primiriti maksimirske “duhove” i biti odlična najava za dva derbija koja slijede Dinamu. Prvo u subotu protiv Rijeke, onda i iduće srijede na Poljudu. Uzme li Dinamo i tim utakmicama šest bodova, bude li bio raspoložen kao protiv Intera, malotko će se još sjećati rezultatsko-igračke krize.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:08