Mario Stanić i Ivan Kepčija
 Jakov Prkic / CROPIX
PRVI DAN PRIPREMA

JE LI HAJDUKU UISTINU PONUĐEN OPASNI NAPADAČ DINAMA!? Novi sportski direktor: 'Moram reći, to je zanimljiva informacija...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 05. siječanj 2020. 19:11

Hajduk je krenuo s pripremama za novu sezonu prohladne nedjelje na Poljudu, a premda se očekivalo da će se novinarima obratiti trener Igor Tudor, to je napravio sportski direktor Ivan Kepčija koji je sjeo za stol pred mikrofone, ali je predviđeno bilo kratko obraćanje s tek nekoliko pitanja.

Dotle je trener Tudor obavljao razgovor u svlačionici s igračima, jer je trening, kako su nam rekli iz Hajduka, odgođen za pola sata zbog vjetra, od najavljenih 17 sati. Sportski direktor Kepčija na početku je čestitao blagdane okupljenima, dvadesetak predstavnika medija koji su došli na početak sezone... Objasnio je da Tudor obavlja razgovore s igračima.

- Nova je i trenerska ekipa koja radi s grupom igrača koja je slična onoj koja je bila na jesen, plus što je pridodano nekoliko igrača iz druge momčadi. Kao što smo već rekli, prvo ćemo pogledati u svoje dvorište i vidjeti koji su to momci koji nam mogu pomći iznutra te da nećemo brzati na tržištu, a tako se i ponašamo. Isto tako, ne znači da ne radimo, imao sam u subotu pet sati sastanaka jedan za drugim, a onda sam pet sati odgovorao na propuštene pozive. Intenzivno se radi. Ispred nas je polusezona u kojoj želimo podizati kvalitetu rada u svim segmentima kluba – kazao je Kepčija te potvrdio da su u Tudorovu stožeru još Jurica Vučko, Hari Vukas i Hrvoje Sunara, a glavni zaduženi za kondiciju je Toni Modrić.

Potom je Kepčiju zateklo pitanje o neslužbenoj informaciji koja se pojavila da je Hajduku navodno ponuđen Mario Gavranović, napadač Dinama…

- Ha, ha, ha. Zanimljiva informacija, moram reći. Stvarno ne bih po tom pitanju ništa komentirao što se tiče Dinamova kadra i njegove kvalitete.

Potom je nastavio…

- Prije svega u ovom prijelaznom roku moramo vidjeti gdje je momčad, dati treneru priliku da je dobro snimi, mladim momcima da naprave iskorak. Mislim da je jasno da moramo pojačati momčad na jednoj ili dvije pozicije, ali nećemo žuriti jer prijelazni rok traje do 15. veljače, tako da imamo vremena za akciju. Neki razgovori koje sam vodio se odnose i na igrače koji su do sada bili u drugoj momčadi. Smatramo da su spremni za iskorak. Vođen je niz razgovora s klubovima koji bi nam partnerski bili nekakva platforma da bi oni sebe etablirali kao igrače te se nakon šest mjeseci vratili kao budući igrači Hajduk.

Što se tiče cilja koji je predstavljen pred Tudora, Kepčija je odgovorio:

- Cilj je postavljen na početku sezone, da probamo biti na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Htjeli bismo na toj poziciji i ostati. Dat ćemo sve od sebe da treneru pružimo najbolje moguće uvjete i što kvalitetniji kadar da u tome budemo uspješni. Igor ima veliku energiju, iskustva, puno znanja, stav i liderski gard za koji mislim da će pomoći našim momcima da zajedno pokažu sve svoje kvalitete.

Dodao je još Kepčija na pitanje na kojim pozicijama traži igrače da su to mjesto napadača i stopera koje je otvoreno odlaskom Oleksandra Svatoka…

- Fali nam kvaliteta u napadačkoj liniji koja bi ojačala momčad, tu sigurno tražimo igrača. Također, trener je najavio da će igrati s trojicom otraga, onda i tu će jedan igrač biti potreban.

Ukoliko ne pronađete ono što tražite, ima li Hajduk u svojim rezervama kvalitete za ispunjavanje cilja da ne morate brzati…

- Apsolutno.

Što očekivati od novoga sustava, trebat će vremena za uigravanje?

- Treba razlučiti stil od sustava igre. Stil je Tušo već pokazivao kroz Hajduk ranije i kroz druge momčadi, on voli izdominirati, želi energičnu momčada koja će raditi u defanzivnom dijelu. To će više definirati nas nego sam sustav. Kao svaki trener moraš biti fleksibilan da se prilagodiš, hoće li to biti 3-4-1-2 ili 3-4-2-1 ili će on možda promijeniti pa krenuti u nešto drugo. Ima vremena, a jasno je da kreće s određenom idejom s kojom želi izgraditi našu kuću. Nadamo se da će ta kuća biti dobra i čvrsta te da će dobro raditi i ploviti, pa da nema potrebe za prevelikim rošadama. Tu smo da ga podržimo i da nađemo adekvatno rješenje gdje nam možda usfali.

Puno se pisali o Hamzi, njegovu odlasku u Mađarsku koji se ne čini sada izvjesnim... Jesu li svi vi na prodaju?

- U klubu kao što smo mi, moramo biti svjesni da imamo nekoliko ciljeva, a prvi je rezultatski te momčad držati što konkurentnijom. Hamza je naš igrač, ima ugovor do ljeta, bitan je igrač ukoliko sam zadrži taj status, nema razloga zašto s nama ne bi ostao i do ljeta. Imao sam jedan razgovor, nadam se još jednom. Zašto ne bi pokušali nastaviti suradnju s njim, a to ovisi o mnogo faktora.

Ako ne bude nemoralnih ponuda, znači li to da nitko neće otići?

- Tako je, ako ne bude nemoralnih ponuda, nešto što će biti značajno za budućnost kluba šire od jednog igrača, onda ćemo to morati uvažiti. Naš je stav da je momčad koja je tu manje-više ostaje na okupu. Možda se netko ne nađe u prvom planu trenera, a onda to tome možemo naknadno razgovarati – poručio je Kepčija.

Linker
19. travanj 2024 15:36