Foto: Damir Krajac/CROPIX
NAJVEĆI PROBLEM SU BOKOVI

JE LI MOGUĆE DA JE KAPETAN VEĆ ODIGRAO SVOJU ZADNJU UTAKMICU ZA DINAMO? Ademi nakon zatvaranja Europske lige preskače i veliki derbi s Hajdukom!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. prosinac 2018. 10:38

Prostrujila nam je kroz glavu misao, je li moguće da je Arijan Ademi već odigrao svoju zadnju utakmicu za Dinamo? Onu protiv Slavena Belupa u Kupu, kad je bio najbolji Dinamov igrač.

Naime, zna se da je Ademi među onim igračima koji bi nazimu mogli napustiti Maksimir, jedan od onih kojima ni klub ne bi trebao raditi probleme. Premda je to zasad sve daleka pretpostavka. Činjenica je da Ademi nije lud za odlaskom u daleke krajeve i nogometne periferije, da mu je u Dinamu lijepo i da uživa u ugodnim maksimirskim danima i da i njega pali ta europska proljetna priča; ne igraju se takve utakmice svaki dan. Ni svakih 48 godina. I da je jednako izvjestan i njegov ostanak do ljeta.

Međutim, znamo kako je ćudljivo razdoblje prijelazni rok, sve se dogodi u sekundi, prošlog ljeta francuski Lille bio je uporan, bude li sada sličnih ponuda, toga ranga, tada bi rastanak Dinama i Ademija bio izgledan. No zadržimo se zasad na tome da je Ademi vjerojatno odigrao zadnje minute za Dinamo što se tiče samo ove jeseni, s obzirom na to da je u ovom trenutku vrlo upitan za nedjeljni derbi! Nadali su se u modroj svlačionici da će se oporaviti na vrijeme barem za Hajduk, ali trenutno je daleko od nastupa. Pogotovo poznavajući Bjelicu koji rijetko riskira s ozljeđenim igračima i ne gura u vatru one koji su “li-la”.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - Fenerbahce v GNK Dinamo Zagreb - Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey - November 29, 2018  Dinamo Zagreb's Arijan Ademi in action with Fenerbahce's Michael Frey   REUTERS/Osman Orsal
REUTERS/Osman Orsal / REUTERS
Ademi

Govorimo li o sastavu za današnji sraz, najveća su enigma bokovi. Stojanović je dvoboj s Anderlechtom završio šepajući, a ionako je Bjelica razmišljao o alternativi za Hajduk, jer Stojanović ima puno minuta u nogama. Ne bude li mogao Slovenac, opcija je puno, Šitum, čak i Theophile-Catherine i Dilaver, koji su već igrali tu poziciju. Pogotovo Dilaver.

Na lijevoj strani opet neće biti Leovca. Dobio je udarac u kuk, zato je izišao iz igre, do nedjelje će se teško oporaviti, pa Bjelica mora opet nešto kemijati. Nema zbog kartona Rrahmanija, znači li to da će priliku u derbiju dobiti Musa? Ili će Šitum lijevo, a netko drugi, bude li trebalo, desno. To su trenutno Bjeličine brige, ostale su, ako ih ima u napadačkom dijelu, uglavnom slatke.

Veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:22