Ronald Gorsic / CROPIX
'DIŠEMO KAO JEDAN'

JEDAN OD DINAMOVACA KOJEG SU NAJVIŠE KRITIZIRALI, A ONDA JE ODIGRAO UTAKMICU KARIJERE 'Treba se znati nositi s takvim reakcijama...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. rujan 2018. 18:56

U sjeni najvećih Dinamovih zvijezda, iako Bjelica kaže da zvijezda u momčad nema, ostao je jedan igrač koji u zadnje vrijeme igra sve bolje. U kontinuitetu.

Petar Stojanović spada sigurno među najkritiziranije modre nogometaše, slovenski reprezentativac često nije bio na vrhunskoj razini, a i kad je odigrao dobro, jednim potezom (autogol u Astani ili dva žuta kartona u Gorici) pokvario je dojam. A jednom stvoreni dojam teško je popraviti. No, protiv Fenerbahčea je uistinu odigrao jako dobro, Nenad Bjelica nazvao je njegovu predstavu utakmicom karijere.

- Pa, može se reći, ako ne najbolja onda je sigurno jedna od najboljih otkad sam u Dinamu - reći će dan poslije Stojanović.

Dobro, što se to promijenilo u njegovoj igri od dolaska Nenada Bjelice?

- Drugačije je sve, drugačije stojimo na terenu, svi igramo i obranu i napad, poštujemo se. Dišemo kao jedan, to je najbitnije.

Čime ga je Bjelica ‘pridobio’ i izvukao iz njega napredak?

- Štima organizacija oko svega, ne samo na terenu. Atmosfera u momčadi je odlična, ali puno znači i to povjerenje koje mi je ukazao. Bjelica priča sa svim igračima, ono što je meni važno, kad je nešto dobro onda zna pohvaliti, poticati, daje ti snagu za naprijed, gradi igraču samopouzdanje. Naravno, kad je nešto loše, kaže i to, dobronamjerno kritizira, to isto jako dobro dođe.

Bilo mi je teško

Kako se on nosio s tim čestim kritikama, nije bilo lako doći do situacije da mu Maksimir plješće gotovo za svaki potez?

- U početku mi je, priznajem, bilo teško, svakom mladom igraču je teško. Ali moraš se naviknuti na to, treba se znati nositi s takvim reakcijama. Ne smiješ odustati, to je jedini put za uspjeh, moraš gledati prema naprijed. Ja to stalno pokušavam - zaključio je Stojanović.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 21:18