Kahlina i Said
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
TRIJUMF ZA POVIJEST

JEDAN OD JUNAKA POBJEDE NA POLJUDU KOJI JE DOŽIVIO NOKAUT 'Nisam mu ništa ružno rekao, ni jednu jedinu riječ, dobro da mi nije slomio nos...'

KRISTIJAN KAHLINA Vratar Gorice jedan je od velikih junaka pobjede na Poljudu, a osvrnuo se i na nokaut
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 21. kolovoz 2018. 10:07

Novi prvoligaš Gorica zasluženo je pokorio Poljud, a agoniji Hajduka ne nazire se kraj; pobjeda Zwolinskog i društva samo je logičan slijed svega negativnog što se godinama nakupilo u splitskom velikanu koji je velik ostao samo na papiru. Put do povijesnog trijumfa Gorici je olakšalo i ozračje na Poljudu, koji je u drugom dijelu bilo kao na nekom sprovodu, bez trunke navijanja. Klub treba podržati s tribina i kada je dotaknuo dno dna, ali malo je primjera u nogometnom svijetu kakav je Leeds; s pristalicama engleskog kluba “čudesna” splitska publika u ovom trenutku ne može stati u istu rečenicu.

Sve navedeno ni u kojem slučaju ne umanjuje trijumf izabranika trenera Sergeja Jakirovića, koji je već odavno pokazao da ima “štofa” za velika trenerska dijela, a Poljud i Hajduk očito mu jako leže, bilo prije, u igračkim danima, ili sada, u trenerskim vodama. Turopoljci s pravom mogu uživati u pobjedi koja će sigurno zlatnim slovima biti upisana u povijest kluba. 26-godišnji vratar Kristijan Kahlina na Poljudu je bez pogreške odradio svoj dio posla, a pobjeda na Poljudu Kahlinu nije previše iznenadila.

Frustracija zbog nemoći

- Bez imalo prepotencije ili lažne skromnosti, osjećali smo da u Splitu možemo do pobjede. Hajdukove je igrače nesretno ispadanje od Steaue sigurno psihički uzdrmalo, a jako loš travnjak sigurno nije pogodovao domaćinu koji je morao napadati. Bilo je najvažnije da izdržimo prvih dvadesetak minuta bez primljenog gola jer smo znali da će nas naša ubojita kontra gurnuti u prigode, koje smo iskoristili. Naravno, u nekim smo situacijama imali i sreće, ali bilo je i vrijeme da nam sreća barem malo vrati ono što nam je uzela u dvobojima sa Slavenom Belupom i Interom - istaknuo je Kahlina, koji se u završnici susreta našao u središtu pozornosti nakon što ga je glavom udario napadač Hajduka Said i, potpuno opravdano, zaradio isključenje.

- Počeo sam samo smirivati situaciju jer je Said bio odgurnuo našeg igrača Jovičića. Nisam mu ništa ružno tekao, ni jednu jedinu riječ. Sva sreća da mi nije slomljen nos, toga sam se najviše bojao, ali sve je na kraju dobro prošlo. Očito je kod Saida frustracija porazom i nemoći učinila svoje, ali u svemu je važna samo naša pobjeda, a sve ružno ostavljamo iza sebe.

Kahlina je dosad u dresu Gorice nastupio više od 70 puta, što itekako treba respektirati, a nova konkurencija bit će mu rumunjski čuvar mreže Branescu, koji je stigao na posudbu iz - Juventusa.

- Moje je samo da što bolje branim. Ne razmišljam ni o kakvoj klupi jer sam pokazao što znam i mogu. Dosad je sve bilo OK, osim tih dvadesetak minuta protiv Belupa kad smo kao momčad imali pad, koji se dogodi svakome. Protiv Rudeša moramo potvrditi bodove osvojene protiv Hajduka i nadam se da ćemo u tome uspjeti, iako je naš sljedeći suparnik pokazao puno bolje igre nego što su mnogi očekivali - zaključio je jedan od junaka Gorice na Poljudu, vratar Kristijan Kahlina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:22