Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
OVO MU JE ŠKOLA

JEDAN OD NAJVEĆIH ADUTA MATJAŽA KEKA SKUPO PLAĆA CEH SVOJOJ NERVOZI 'Bilo je to nepotrebno i pretjerano, ali naučio sam nešto iz toga'

JOSIP MIŠIĆ Rijekin veznjak, jedan od standardnih igrača momčadi Matjaža Keka, plaća ceh svojoj nervozi s tri utakmice kazne u europskim natjecanjima
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. studeni 2017. 16:08

Josip Mišić prometnuo se u jednog od ključnih igrača Rijeke prošle sezone. Počeo je u drugom planu, kao rezervna opcija u veznom redu, ali ubrzo se prometnuo u jednog od standardnih članova udarne momčadi Matjaža Keka. Nije se puno promijenilo ni ove sezone, Mišić je igrački sazrio, počeo pokazivati i neke liderske osobine, postao ključna figura Rijeke, ali period u kojem je Rijeka upala u rezultatski krizno razdoblje obilježile su i neke Mišićeve nervozne reakcije.

Trener Kek zbog toga ga je nekoliko puta javno ukorio, na kraju je Mišić sam sebe najviše kaznio jer je izostao s dvije itekako važne utakmice (Dinamo, AEK), a propustit će još i sraz s Milanom. Doduše, tri utakmice kazne su pretjerane, ali platio je školu...

- I nepotrebno i pretjerano, ali naučio sam nešto iz toga. Doduše, ne znam još što je sa žalbom, tkogod je vidio snimku slaže se da su tri utakmice kazne u Europi pretjerane i nadam se da će imati učinka, da ćemo prije Milana dobiti nekakav odgovor - kaže Josip Mišić.

Rijeka, 290417.
Igraliste HNK Rijeka, Rujevica.
Utakmica 31. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
HNK Rijeka - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Josip Misic, Jakov Puljic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bio bi zaista gušt

Realan je u sagledavanju situacije i sumnja da će UEFA biti široke ruke i izbrisati mu dvije utakmice kazne.

- Bojim se da je taj Milan za mene izgubljen, bio bi stvarno gušt biti dio tako velike utakmice, bez obzira što će rezultatski biti bez velikog uloga. Ali ništa, bit ću suigračima potpora s tribina.

Iako je Kekova izjava da je kod Mišića problem ‘glava’ zvučala malo grubo, veznjak Bijelih shvatio je istu kao poticaj. Uostalom, iza nervoznih reakcija najčešće su stajali detalji iz utakmica, situacije na koje, koliko god nekada bile teške za prihvatiti, profesionalac mora ostati imun.

- Mislim da s trenerom imam specifičan odnos, u pozitivnom smislu. Zna se često šaliti na moj račun, ali znam da kroz tu šalu želi isprovocirati reakciju koja će me natjerati da budem bolji, znam da to radi za moje dobro. Posljednjih tjedana stvarno smo puno pričali, savjetuje me s puno stvari i pokušavam što bolje primijeniti to što mi govori. I ja znam da neke reakcije nisu bile dobre, ali mislim da je to iza mene, da sam naučio lekciju, da si neke stvari više neću dozvoliti najprije zbog kluba i suigrača, a onda zbog sebe.

Mišić je ostao skroz zakopčan i po pitanju interesa Sportinga za njegovim uslugama. A Bola je preko cijele naslovnice plasirala tu priču, interes kluba koji igra Ligu prvaka sigurno godi, ali veznjak Bijelih odmah je poručio da nema što reći na tu temu jer ne postoji ništa konkretno i radije krenuo razgovarati o onome što slijedi.

Zagreb, 080415.
Stadion u Maksimiru, Maksimirska 128.
Utakmica poluzavrsnice Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Josip Misic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

- Jedva smo dočekali pobjedu u Vinkovcima, pogotovo jer smo je ostvarili dobrom igrom po lošem terenu. Napokon nas je nagradilo, govorio sam i ranije da trening nije problem jer dobro radimo, sada smo to protiv AEK-a i pogotovo u prvom poluvremenu protiv Cibalije dok se dalo igrati pretočili u dobru igru. Znao sam slika iz tih pet utakmica bez pobjede nije bila realna, da se mora okrenuti, ali nismo ništa napravili subota je novo dokazivanje, nova potvrda onoga što šef s nama radi na treningu.

Nešto i uštedjeli

Jadranski derbi u subotu prilika je, dakle, za potvrdu izlaska iz krize i početak lova na drugo mjesto.

- Barem smo predsjedniku malo uštedjeli na vatrometu koji se puca nakon pobjeda, ha-ha… Šalu na stranu, svi znamo što ta utakmica znači, na stranu činjenica da je derbi, više zbog uloga za ljestvicu. Ovakvi dvoboji nose šest bodova, a mi znamo gdje je Rijeci mjesto i tamo je želimo dovesti. Respektiramo Hajduk, imaju kvalitete, nisu slučajno u borbi za vrh i bit će zanimljiva utakmica.

Utakmica protiv Hajduka bit će Riječanima 31. ove polusezone, vidi se u nekim situacijama da možda nedostaje malo energije, ali Mišić ne želi koristiti kao alibi činjenicu da je veliki dio momčadi u pogonu još tamo od početka siječnja, uz tek nekoliko dana stanke između kraja prošle i početka priprema za novu sezonu.

Nakupilo se umora

- Normalna je stvar da se nakupilo umora, ali pred nama je još pet utakmica koje moramo najbolje odraditi da bismo na odmor otišli sretniji. Naravno, sve će ovisiti o onome što ćemo napraviti u ovih nekoliko utakmica, ja nisam zadovoljan kako je prošla ova jesne jer mislim da smo mogli bolje. Pet utakmica bez pobjede ne priliči Rijeci, otkad sam došao ovdje nisam imao četiri poraza koliko smo ih imali u tih pet utakmica i sada moramo popraviti što se može. Počevši od subote i utakmice protiv Hajduka - zaključio je Josip Mišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:02