Srdjan Vrancic / CROPIX
TEŠKE RIJEČI LEGENDE

JEDINI TRENER KOJI JE VODIO SVA ČETIRI VODEĆA KLUBA HNL-a BEZ KRZMANJA PORUČUJE Rijeka može biti prvak jedino ako Petev nešto gadno ‘profula’

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. listopad 2016. 10:41

Miroslav Blažević trenirao je sva četiri hrvatska kluba koja su u samom vrhu HNL-a, dakle Rijeku, Dinamo, Osijek i Hajduk. Zato je on idealan sugovornik kad se radi o priči koja intrigira hrvatsku nogometnu javnost, odnosno, može odgovoriti na pitanje koje se sve više pojavljuje na sceni, a glasi: Može li Rijeka biti prvak? Iako su momci Matjaža Keka i jučer bili sjajni, iako su u vrhunskoj partiji nadigrali Osijek, Ćiro kaže:

- Rijeka neće biti prvak! Prvak će opet biti Dinamo!

Zašto je Blažević uvjeren da društvo s Rujevice ne može do naslova?

- Volim ja Rijeku, kako bi se razbila ova monotonije u kojoj stalno Dinamo osvaja naslov, želio bih da Rijeka ove sezone osvoji naslov. Makar sam dinamovac, ovog puta želim da Riječani uzmu naslov. Ali Dinamo ima bolje igrače, ima bolju momčad. Što prvenstvo bude odmicalo, tako će Modri smanjivati ovu bodovnu razliku i na kraju će titula opet u Maksimir.

Onda je Ćiro dodao...

- Ne samo to, ovog trenutka ta prednost od šest bodova izgleda kao teško dostižan cilj, ali Dinamo to uz dva sudara s Rijekom rješava. Ma, Rijeka može biti prva samo u jednom slučaju, a taj je da Dinamov bugarski trener nešto gadno, krupno “profula”. Istina, Dinamo sad ne izgleda sjajno, ali s obzirom na kvalitetu momčadi, sigurno će biti bolje? Može li Petev podići ovu momčad? Ne znam kakav je trener, uskoro ćemo vidjeti. Ako nije pravi autoritet, neće imati dugačak vijek u Dinamu.

Zašto ste tako sigurni da će Dinamo biti prvi, da će u slijedećim utakmicama pobijediti Rijeku? Pa na Rujevici su Modri bili nadigrani i razbijeni sa 5:2?

- To se dogodilo tri puta! Prvi put, zadnji put i nikad više.

Nešto će se pitati i Matjaža Keka, Slovenac dobro radi svoj posao, morate priznati?

- Kek ima sreću što ima najboljeg predsjednika na svijetu! Kad je imao krizu rezultata, Mišković je vikao: “Trenera ne smije dirati nitko!” Tu je pokazao da je veliki predsjednik.

Može li se Osijek možda umiješati u priču oko naslova, makar je jučer pokazao da ipak nije ta razina?

- Svi smo mi za Osijek! Nakon teških trenutaka, napravili su “boom”. Ali čitao sam neke izjave njihova trenera Zekića koji je izjavio da ne vjeruje u neki veći pothvat. To mi nije dobro. Ispada kalkulator i oportunist.

A Hajduk, mogu li Splićani priprijetiti kad se radi o naslovu prvaka?

- Hajduk je napravio pomak. To nitko ne može osporiti. Pitanje je koliko dugo će moći držati tu razinu koja je donijela do tog pomaka. Odnosno, krucijalno pitanje je koliko dugo će moći držati standardnu formu, kako stalno ne bi oscilirao. Međutim, čini mi se da je trener Pušnik napravio jednu dobru, zanimljivu priču na Poljudu. Međutim, kad je nakon 6:1 protiv Cibalije izjavio da nije zadovoljan, prepao sam se da baš i nije jako pametan - zaključio je Miroslav Blažević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 18:40