CROPIX
NAKON DUGO VREMENA

JEDINSTVENA SITUACIJA NA MAKSIMIRU - SPREMNI SU BAŠ SVI! STIGLA I ZANIMLJIVA NAJAVA NA 'ŠKAKLJIVOJ' POZICIJI 'Pinto će pomoći meni, a ja njemu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. svibanj 2019. 11:44

Slovenski reprezentativac Petar Stojanović (23) je s vremenom postao bitna karika Modrih. Desni branič prve nogometne korake napravio je u Arne Taboru, Slovanu i Interblocku, a 2011. došao je u Maribor, gdje postao najmlađi debitant u povijesti kluba sa 16 godina i pet mjeseci. U Dinamo je stigao u zimi 2016. godine. A znate li umjesto koga je tada stigao u Maksimir? Umjesto Ive Pinta, koji je tada otišao u Norwich!

Veliki respekt

Nakon tri godine Pinto se vraća, krug se zatvorio... Dolazi li on umjesto Stojanovića? Brine li Petra dolazak Pinta?

- Dinamo je veliki klub. U ovom klubu moraju igrati najbolji igrači, konkurencija mora biti jaka. Znamo da će sljedeće sezone imati mnogo utakmica, baš kao što ih je bilo i ove sezone - kaže Stojanović.

Priča kako nema nikakvih problema s dolaskom Pinta:

- Svakog igrača koji dođe u Dinamu, i onoga koji dolazi na moje mjesto, doista respektiram. Pinto je već bio u Dinamu, zna sve o klubu. Pinto će pomoći meni, ja ću pomoći njemu, najbitnije je da momčad bude snažna, moćna, jer sljedeće sezone imamo velike ambicije.

Dakle, po ovim rečenicama može se zaključiti da Slovenac ostaje u plavoj svlačionici, bez obzira na dolazak Pinta. Kad se objavilo da se Portugalac vraća, tehniciralo se da Stojanović odlazi, ali sada stvari očito stoje drukčije. Bjelica želi imati “poduplane” pozicije, kvalitetne igrače na svakoj, tako da je to onda i normalna priča. Ukoliko se želi uhvatiti europsko proljeće u Ligi prvaka, o kojem je trener govorio, onda je logično da Modri moraju na svakoj poziciji imati igrača podjednake kvalitete. Naravno, to se uvijek mora napisati, nikad se ne zna.

Ukoliko stigne neka ponuda za Stojanovića koju klub neće moći odbiti, onda je jasno da bi mogao otići. No za sada on ostaje u plavom domu, što je svakako dobro, jer se Slovenac etablirao kao jako dobar desni branič spreman za najveća europska iskušenja.

REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

Par Stojanović - Pinto bio bi zaista čvrsta karika Dinamove obrane. Ipak, u tom slučaju otvara se pitanje Iranca Sadegha Moharramija. On ne može dobivati prilike pokraj njih dvojice, to je dosta jasno. Zato je moguće da Iranac ode negdje na posudbu kako bi što više igrao i dobivao minutažu. Nema potrebe na “trune” na klupi, radi se također o kvalitetnom igraču kojem jednostavno treba više minuta. Nakon sezone provedene u nekom drugom klubu, s adekvatnom minutažom, mogao bi se u plavu svlačionicu vratiti na velika vrata.

Na treningu 27 igrača

Inače, od kraja ovoga tjedna Nenad Bjelica na treningu ima svih 27 igrača! To znači da u plavoj svlačionici više nema ozlijeđenih. Oporavili su se Arijan Ademi, Mario Gavranović i Lovro Majer. Svi oni konkurirali, neki i igrali u subotnjoj pobjedi protiv Intera, a spremni su i za finale Kupa s Rijekom koji će se odigrati 22. svibnja u Puli. Eto, na kraju sezone prvaci su opet u punom sastavu, što je svakako dobra vijest za trenera koji s svojim momcima juriša na duplu krunu.

Kad smo već kod finala Kupa, ostalo je još nešto ulaznica za Dinamove navijače, ali polako nestaju, pa bi oni koji žele u Pulu trebali požuriti s kupnjom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:29