CROPIX
BILO JE DOBRO ZA PRVI PUT

JEDNA OD NAJVEĆIH NADA HR NOGOMETA ZAPAMTIT ĆE VELIKI PETAK ZAUVIJEK Pakleni dribler prvi put je startao sa seniorima i odmah uzeo titulu: 'Predivno'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. travanj 2019. 00:26

Nije to bilo neko veliko, razuzdano slavlje. Malo su skakali, zajedno s trenerom Bjelicom i suradnicima na terenu nakon utakmice i skandirali Dinamu, potom su uz malo vike ‘feštali’ i u svlačionici. Bjelica je pritom poneku minutu potrošio na razgovor sa sucem Damirom Batinićem, objašnjavali su Osječani jedan drugome neke situacije iz utakmice. Uglavnom, decentno, kako je rekao i Nenad Bjelica, bit će vremena za pravu feštu.

U subotu Modre već čeka trening, a trenirat će i na Uskrs. Ipak, brzo je na programu nova utakmica, polufinale Kupa s Osijekom u utorak.

- Jako smo sretni zbog naslova. Važna je to stvar, nagrada za odličnu sezonu, ali i važno je da se opet možemo boriti za Ligu prvaka. Taj smo cilj ostvarili, sad moramo slaviti i u Kupu - rekao je Dani Olmo.

Je li time najavio i da će se on boriti ponovno za Ligu prvaka s Dinamom?

- Ha, vidjet ćemo, ne gledam toliko u budućnost, sad je bitan samo taj Osijek i Kup.

Kratak je i jasan bio i kapetan Ademi, jedan od onih koji nisu igrali u Koprivnici.

- Presretni smo da smo toliko rano uspjeli osigurati naslov. Čeka nas Kup, teška utakmica. Nemamo što previše govoriti, sretni smo i to je to, idemo po još jedan trofej.

Ipak je on već navikao na pehare i trofeje, to je već navika pobjeđivanja. Za razliku od Mislava Oršića, kojemu je ovo prvi naslov prvaka.

- Znali smo što nas čeka i nakon Europe, znali smo da ne smijemo posustati nego nastaviti igrati kako znamo. Dečki su u Koprivnici napravili odličan posao, sad je ostao još Kup, idemo ozbiljno i po tu krunu.

Marin želi ‘treble’

Na tom je tragu i Emir Dilaver, kojemu je ovo treći naslov prvaka u tri države.

- Htjeli smo riješiti sezonu što prije, to smo i napravili. Sasvim smo zasluženo prvaci. Bilo je za očekivati da malo padnemo nakon Europe, ali bilo je na kraju sve u redu, profesionalno smo to odradili. Ipak, bili bismo razočarani da na kraju ne osvojimo i Kup.

Poseban je razlog za slavlje imao i Antonio Marin. Prvi je put zaigrao u prvih 11 Dinama u HNL-u, odmah naslov prvaka. Nije loš prosjek!

- Dojam je predivan, prvi put sam startao u prvih 11, bilo je dobro. Čestitao bih dečkima, stožeru, klubu na naslovu, ali ne nedostaje motiva do kraja sezone. Prvo idemo pobijediti Osijek, pa i osvojiti Kup, želim osvojiti i Premier League National Cup pa da završim sezonu s tri trofeja.

Prvi je trofej u karijeri ugrabio i Lovro Majer. Šteta, odigrao je samo prvo poluvrijeme, morao je na poluvremenu izaći iz igre.

- Vjerujem da nije zadnji trofej, presretan sam, ovo je jedna od stvari zbog kojih sam došao u Dinamo. Kad se osvrnem uspješna je sezona iza mene, s obzirom na to što sam sve prošao. Propustio sam prvi dio sezone, ali sad sam odigrao nekoliko dobrih partija, naravno, mogu i bolje i želim još bolje, trudim se. Ali, sve u svemu, bilo je dobro, a sad da bi sezona bila savršena, idemo osvojiti i Kup. Dobio sam danas nekoliko udaraca, nisam mogao nastaviti utakmicu - rekao je Majer.

Modrima je čestitao i Luka Menalo, igrač Slavena. Zanimljivo, ovo je na neki način i njegov naslov, u prvom dijelu sezone igrao je za Dinamo.

- Da, odigrao sam neke utakmice za Dinamo, čestitam dečkima, zasluženo su osvojili naslov ovako rano. Mi smo pokušali zaustaviti ih, spriječiti pobjedu, ali nismo uspjeli. Na kraju stvarno zaslužena pobjeda Dinama. Moj povratak u Maksimir? Ne zna sad nitko kakav je plan - kazao je Menalo.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 05:40