Cropix
ŽUSTRA ANALIZA NA HTV-U

JELIČIĆ SE UHVATIO ZA GLAVU KADA JE VIDIO BEUSANOV PAPIR Crveni se više nego u SDP-u! OKO SOKOLOVO 'Kod oba pogotka Hajduka su bili prekršaji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2016. 23:28

Novo kolo HNL-a, ali i novi potresi barem kada je u pitanju suđenje. Naime, u posljednjoj utakmici između Cibalije i Hajduka u Vinkovcima, sudac Željko Frković imao je čitav niz pogrešaka na štetu jedne i druge momčadi. Nogometaši Hajduka slavili su tijesnu 2:1 pobjedu na gostovanju, a junak 'bijelih' bio je dvostruki strijelac Futacs, a na utakmici su podijeljena čak četiri crvena kartona. Tri za Cibaliju i jedan za Hajduk.

Kako to obično biva svakog ponedjeljka navečer, Mateo Beusan i Joško Jeličić u HTV-ovoj emisiji 'Stadion' analizirali su čitavo kolo HNL-a, ali najviše pozornosti posvetili su upravo utakmici u Vinkovcima.

Odmah je Jeličiću bilo jasno koliko je sati kada je vidio papir Matea Beusana sa svim situacijama.

- Vidim njegov papir, crveni se više nego u SDP-u - kazao je kroz smijeh Joško Jeličić.

- Nije bio žuti karton za Hamzu. Ne razumijem zašto suci stalno moraju sebi podizati autoritet na ovakav način. Kod prekršaja Hamze sudac je ponovno pogriješio, prekršaja u napadu nikako nije bio.

U 76. minuti kod domaćina je crveni karton zaradio Šimunac zbog namjernog udaranja laktom.

- Ispravna odluka. Tu bi pohvalio pomoćnog suca.

Na red je došla 89. minuta i novi crveni karton za domaće igrače.

- Juranović je u toj situaciji konstantno držao igrača Cibalije. Ovdje je sudac trebao dosuditi kontra prekršaj.

Futacs je kod prvog pogotka napravio prekršaj, ali sudac je bez obzira na sve poslao loptu na centar.

- Neispravan blok i građenje i trebalo je dosuditi prekršaj za domaćine - kazao je Beusan.

Izgleda kako je mađarski centarfor i kod vodećeg pogotka učinio prekršaj, ali Beusan nije sa stopostotnom sigurnošću mogao potvrditi stvar i nakon ponovljene snimke.

- Ne može se vidjeti gdje ga je Futacs udario, je li u potkoljenicu ili u donji dio stopala, ali ovo je definitino ponovno sporni trenutak. Vjerojatno je bilo kontakta, ali nikako ne u gornji dio tijela.

U drugoj minuti sudačke nadoknade uslijedila je čitava serija udaranja i opća tučnjava.

- Oni koji su trebali biti isključeni nisu. Jedan od igrača koji je namjerno gazio igrača što se vidi na snimci, a on je prošao nekažnjeno.

- Nije problem u Frkoviću nego u onima koji ga delegiraju. Svi klubovi bi se trebali ujediniti da se ovakve anomalije iskorijene iz nogometa - dodao je Jeličić.

Bilo je i riječi o utakmici Splita i Rijeke u Parku mladeži u kojoj je sudac utakmice Bruno Marić pokazao dva crvena kartona domaćinima i dosudio kazneni udarac za goste.

- Kao prvo nije bila dobra odluka delegirati Marića za tu utakmicu. Nije bilo potrebno dodavati ulja na vatru. Maleš nije trebao dobiti niti jedan žuti karton. U prvom slučaju nije namjerno igrao rukom, a u drugoj situaciji takvih je prekršaja bilo čitav niz za vrijeme utakmice. Ali, Zuta je u jednom trenutku igrao rukom u kaznenom prostoru i trebao je biti dosuđen jedanaesterac za Split, a što se tiče crvenog kartona on je opravdan jer je igrao rukom izvan kaznenog prostora u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. Također valja napomeuti kako je Marić pogriješio kod jedanaesterca za Rijeku jer prekršaj se dogodio izvan šesnaesterca - kazao je Beusan.

Dinamo je kod kuće sredio Lokomotivu, a Jelićić je kratko prokomentirao pobjedu Modrih.

- Obzirom kako sam veliki zaljubljenik u nogomet, žao mi je svih koji moraju gledati taj nogometni incest.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:46