Damir Krajač/CROPIX
ODLAZAK NA KAJZERICU

Jerko Leko na posudbi u Lokomotivi, uskoro mu se priključuje i Ruben Lima

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. kolovoz 2014. 18:51

Nakon tri godine u Maksimiru, Jerko Leko (34), više nije u Dinamovoj svlačionici. Doduše, Leko je jučer do ljeta 2016. produljio ugovor s Modrima, koji mu je isticao na kraju godine, ali i pristao otići na posudbu u Lokomotivu. Na Kajzerici su ga već dulje željeli, mladoj momčadi Tomislava Ivkovića treba jedan iskusan 'vuk', a Leko nije dugo dvojio.

Iako je već u dobrim godinama, želi još igrati, a kako u Dinamu baš i nema preveliku minutažu, nije previše razmišljao kad se pojavila mogućnost odlaska 'preko Save'. Leko bi za lokose mogao debitirati već protiv Hajduka narednog vikenda u četvrtom prvenstvenom kolu. Inače, iako je zadnji vezni, Leko je u Dinamu silom prilika bio zamjena za Ivu Pinta na poziciji desnog beka, njegovim odlaskom sad je Pinto ostao bez alternative. Znači li to da je Dinamo pronašao na tržištu desnog beka kojega je dugo tražio?

Jerko Leko, navodno, nije jedino Dinamovo ime koje će pojačati Lokomotivu, blizu je dolaska i Ruben Lima, Portugalac, lijevi bek, koji trenira s Dinamom B i čeka novi klub.

- Želim se zahvaliti svima u Dinamu koji će uvijek biti moj klub, a razlozi mojeg odlaska su vrlo jednostavni. Odlično se osjećam i želim igrati. U Dinamu trenutno nisam bio u prvom planu i nakon razgovora s čelnicima kluba lako smo se dogovorili kako je najbolje rješenje odlazak na posudbu. Mislim da još mogu igrati nogomet na visokom nivou i puno pružiti na terenu. Osim sportskih motiva kojih mi ne nedostaje, Lokomotiva je klub visokih ambicija gdje mogu i svojim iskustvom pomoći mladim igračima. Dinamu želim puno sreće u nastavku kvalifikacija i pobjede u svim utakmicama – kaže Jerko pa kroz smijeh dodaje: - Naravno, osim protiv Lokomotive.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:11