Mario Branco i Saša Bjelanović
 CROPIX
KOPIĆ DOBIJA VAŽNIJU ULOGU

JOŠ JEDAN VELIKI ODLAZAK S POLJUDA Sportski arhitekt današnjeg Hajduka broji zadnje dane, sprema se potpuno nova igračka križaljka i veliki zaokret!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 18. svibanj 2018. 01:20

Saša Bjelanović će napraviti zaokret prema domaćem kadru, a Mario Branco broji zadnje dane do odlaska iz kancelarije sportskog direktora Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Bjelanović preuzima posao i sigurno će - bilo bi logično i dobrodošlo - ovih nešto zajedničkih dana u Poljudu nastojati barem neke igrače srediti: pomalo već dovesti u red momčad za iduću godinu, sistematizirati igračku ružu, napraviti popise ovih i onih...

Jasno je da je situacija vrlo neobična kad su mnogi furešti igrači na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo i žal zbog odluke da se smijeni Kos, što onda znači da za njim ide i Branco. U toj konstalaciji snaga logično je očekivati i da će igračka križaljka biti sasvim drugačija nego da je ostao Branco. A onda su se dogodili incidenti i s navijačima...

Split, 110817
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 5. kola, HT Prve lige, Hajduk - Slaven Belupo. 
Na fotografiji: Ivan Kos i Mario Branco.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Važnija uloga Kopića

Sad će i Željko Kopić kao arhitekt momčadi doći još više do izražaja. U Tursku je na pripreme dobio Filipa i Gyurcsa koje je odabrao Branco. Gyurcso, svaka čast, Filip se pak nije nametnuo... Dogodi se.

U svakom slučaju, uz preciznije poštovanje Kopićevih nacrta očekuje se Bjelanovićev zaokret ka domaćem tržištu, te smanjenja broja stranih nogometaša.

Naravno, svaki igrač ima svoju priču i svoj ugovor, ne može se to tek tako otpuštati, sve je to i umijeće pregovora.

Na primjer, kod Futacsa se često tehnicira kako traži raskid ugovora na štetu Hajduka, što nije realno, ali je točno tek da je izrazio želju otići i da je Hajduk uložio u njega 500.000 eura plaće...

Split, 220418.
Stadion Poljud.
Utakmica 1. HNL izmedju HNK Hajduka i GNK Dinamo.
Na fotografiji: Zeljko Kopic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Sjeća li se tko Šehića

Kako god okrenuli, što krpe, što konca, ovako ili onako, baš bi nas iznenadilo da nekolicinu igrača zateknemo u momčadi Hajduka i iduće godine i to je Bjelanovićev prvi zadatak, gotovo bismo rekli vrući marun ili krumpir, među onima koji odlaze je sigurno i Edin Šehić na kojeg se i ne misli, ali u Rudaru iz Velenja, u Sloveniji kod Marijana Pušnika on je zapravo također na vratima odlaska.

Ovu šestoricu igrača sljedeće sezone vjerojatno nećemo gledati na Poljudu

Marko Futacs - On želi otići, u planu je prodaja u inozemstvo i to bi se trebalo odraditi u dogovoru s klubom koji je dvaput uložio u njegov oporavak.

Said Ahmed Said - On možda ne želi nužno otići, ali je ušao u slijepu ulicu jer su se navijači u par navrata okrenuli protiv njega i to je brak u kojem nema sreće ni ostanka.

Steliano Filip - U njega se uložilo 300.000 eura odštete, a ne može se približiti prvoj momčadi. Nekih igrača se bolje riješiti i da izgubiš.

Hysen Memolla - Tek se oporavlja od operacije, cijelo proljeće ne igra, voljni moment nije sporan, ali vjerojatno se na lijevom beku traga za boljim rješenjima.

Hugo Almeida - Njemu ugovor istječe, produžetak bi bio iznenađenje. Nije se naigrao, opterećen raznim boljkama i godinama koje teško nosi.

Gustavo Carbonieri - Njegova ozljeda u Solinu je raritet, srušio se čim je ušao u igru, koljeno ne može izdržati. Kako ugovor razriješiti, pa da se oporavlja u Brazilu?

Linker
25. travanj 2024 04:25