CROPIX
UZBUĐENJA ZA KRAJ

JOŠKO JELIČIĆ ZA KRAJ GODINE OČITAO OŠTRU BUKVICU SVOME HAJDUKU Oko sokolovo riješilo najsporniju situaciju u velikom derbiju protiv Dinama!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2016. 23:34

Nakon završetka uzbudljive polusezone HNL-a ovoga vikenda, 'točku na i' borbe za naslov između Rijeke i Dinama stavili su u HTV-ovoj emisiji 'Stadion' komentator Joško Jeličić i sudački ekspert Mateo Beusan.

Rijeka je nakon 20. kola zadržala šest bodova prednosti ispred Dinama uz rekord, osvojena 52 boda i bez ijednog poraza, ali u prvom planu bio je poljudski derbi i slavlje Dinama protiv Hajduka u sudačkoj nadoknadi (0:1).

Ovoga je puta manje riječi bilo o suđenju, a više o samom nogometu, iako...

"Ovo je po kvaliteti bio jedan od najlošijih derbija barem koliko ja pamtim. Jedna ekipa je izašla da pobijedi, a jedna da ne izgubi. Međutim treba reći da je ulogu odigrala i služba koja uređuje travnjak i zapravo je bilo nemoguće ubrzati igru na ovakvoj poljudskoj grbavici. Ono što može veseliti u smislu igre koju će gajiti novi trener Hajduka je to da se odustalo od preskakanja igre, to je sada već vidljivo, ali Hajduk i dalje nema jasno definiranu igru bez lopte", rekao je Jeličić i naglasio dva ključna trenutka utakmice - gol Soudanija i ulazak Ante Ćorića u 74. minuti.

"Kod gola Soudanija je jasno da je to velika pogreška Kvesića, lopta predugo putuje da bi on tako loše reagirao, ali bila je to sjajna asistencija Gojaka i još bolja realizacija Soudanija koji je potvrdio da ima klasu više u odnosu na ostatak lige. Ulaskom Ćorića, Hajdukove linije su počele pucati, on je stvarao i oslobađao prostor i u sredini i po bokovima i na kraju je kao plod te taktičke zamjene došao i taj gol", rekao je Jeličić i odgovorio na pitanje što Dinamo treba da bi u nastavku sezone sustigao Rijeku.

"Dinamo se dolaskom Peteva stabilizirao i podignuo u segmentu obrane, ali ostaje problem tranzicijske i pozicijske igre, nedostaje taj centralni igrač koji će stvarati razliku na terenu. Rijeka, pak, jedina u Hrvatskoj može stati u rečenicu s modernim nogometom, a temelj takve igre je presing. Dinamo će se morati bitno pojačati da bi stigao ovakvu Rijeku s ovakvim intenzitetom igre", rekao je HTV-ov sukomentator i posebno kritično poglavlje posvetio svome Hajduku.

"Rezime prvih šest mjeseci Hajdukove sezone pokazuje nesposobnost i manjak stručne sportske politike, rezultat je četvrto mjesto i ispadanje u kupu od Splita. Isto tako, ja nisam vidio 90 minuta prave igre Hajduka niti u jednoj utakmici ove sezone. Napravljena je katastrofalna selekcija, a oni igrači koji su odbačeni su danas nositelji igre Rijeke - Bradarić, Maleš, Andrijašević.. Zato mislim da bi se u Hajduku trebali okrenuti struci i mijenjati mentalitet momčadi, umjesto što svoju nesposobnost pokušavaju zamagliti sudačkim pogreškama", zaključio je Jeličić.

Ovoga je puta manje riječi bilo o sudačkim greškama, Mateo Beusan bio je zadovoljan suđenjem Varaždinca Marija Zebeca, pa i kod situacije za jedanesterac koju su kao spornu spominjali u Hajduku.

"Bog dao da bi ovako bilo svaki put. Po meni je Zebec bio vrlo dobar. Za mene je u toj situaciji kod navodnog penala bio samo mali kontakt na podu, ali onda Hajdukov igrač zapinje za nogu Dinamovog igrača. Za mene to nije penal", reklo je Oko sokolovo, a isto je zaključio i Jeličić.

"Za mene isto ne".

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:37