Foto: Tom Dubravec / CROPIX
POTPISAN NOVI UGOVOR

KAKO JE HAJDUK RIJEŠIO PITANJE TKO ĆE BRANITI PROTIV OSIJEKA, DINAMA I RIJEKE Neslužbeno: Novi vratar pristao na plaću od oko 7 tisuća eura

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. studeni 2019. 14:56

Problem broj jedan, što se pozicija u momčadi Hajduka tiče, u petak je napokon riješen, jer je vratar Marin Ljubić potpisao ugovor do lipnja 2022. godine čime je okončana saga, povuci-potegni do dojučerašnjih neuspješnih pregovora i premještanja u drugu momčad. Poznato je da je nakon što je Ljubić ove sezone više puta uspješno zamijenio ozlijeđenoga Josipa Posavca, njegov status došao pod znak pitanja budući da nije htio produžiti ugovor po uvjetima koje mu je nudio Hajduk, već se borio za što bolji platni razred, no onda je završio na hlađenju u drugoj ekipi. No, prije dva dana se situacija promijenila, jer je objavljeno da je Posavec ozlijeđen te da će za njegov oporavak biti potrebno najmanje mjesec dana.

Zadovoljni Brbić

Hajduk je došao u situaciju da može na vrata protiv Osijeka staviti iskusnoga veterana Gorana Blaževića koji nije odradio službenu utakmicu gotovo godinu dana ili još jednoga mladca Davora Matijaša kojemu bi to bio debi za prvu momčad u prvenstvenom susretu. No, došlo je do preokreta, jer spoznajom da Posavec na određeni rok ipak neće moći, ponovno su pokrenuti pregovori s Ljubićem koji je po guštu stručnoga stožera, a već se iskazivao ove sezone, posebno kada je protiv Dinama u pobjedi na Poljudu bio igračem utakmice.

- Jako smo zadovoljni što su pregovori okončani na najbolji mogući način za igrača i klub. Obje strane pronašle su kompromis nakon dugih razgovora, učinili smo sve da mladi i talentirani vratar ostane dio naše momčadi, a isto tako pritom smo gledali da budu zadovoljeni interesi kluba - objavio je Hajduk izjavu predsjednika Marina Brbića malo prije nego što će početi konferencija u kojoj je trener Damir Burić najavio utakmicu s Osijekom.

I trener Burić je na konferenciji potvrdio da je Ljubić potpisao te da je konačno došlo do dogovora, a Posavcu koji će morati pauzirati, zaželio je što brži oporavak. Potpis s Ljubićem, kako je Brbić istaknuo, potez je za daljnju budućnost, ali i onu blisku jer pred mladim čuvarom mreže je najprije Osijek, a onda slijede još dva derbija, jer se nakon reprezentativne stanke igra s Dinamom u Maksimiru, pa potom u Split dolazi Rijeka.

Što se zapravo dogodilo da je došlo do zaokreta? Prvo je Ljubić trebao Hajduku kratkoročno, jer je ostao bez prvoga vratara, a drugo, došlo je do dogovora što se tiče financija. Ljubić, koji je prošle sezone branio za drugu momčad i već lani odradio par epizoda na vratima prve momčadi, igrao je za nogometne pojmove - za sitniš. Njegova plaća, neslužbeno se saznaje iznosila je oko deset tisuća kuna. Hajduk mu je prije utakmice s Lokomotivom, a još i ranije nudio ugovor na četiri tisuće eura, no Ljubić je tražio više, jer je postojala opcija da više i dobije tamo gdje će otići kad mu na kraju sezone istekne ugovor.

Našli se na pola puta

Hajduk nije spuštao svoje uvjete, Ljubić nije svoje, ali su se sada našli na pola puta, to je očigledno taj kompromis koji je spominjao Brbić u svojoj izjavi. Tako će Ljubić koji je sada u poziciji da brani Hajdukova vrata dok se Posavec ne oporavi, po neslužbenim izvorima, zarađivati oko sedam tisuća eura mjesečno. To je otprilike tri puta manje nego ima Posavec čija je mjesečna gaža, opet neslužbeno, oko 20 tisuća eura.

Priča oko vratara završena je, Ljubić je taj na kojega se trenutačno tipuje, a kada se Posavec vrati, opet će biti dodatno zaoštrena konkurencija.

Linker
16. travanj 2024 12:42