CROPIX
U IŠČEKIVANJU VELIKE VIJESTI

'KAKO JE MOGUĆE DA TAKAV TALENT IGRA U DINAMU?' ŠPANJOLCI PODCIJENJUJU HRVATSKOG PRVAKA I HVALE OLMA, A ON PORUČUJE: 'Ja već imam ugovor!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2019. 15:13

Dani Olmo apsolutno je jedna od nogometnih priča tjedna, ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj nogometnoj Europi.

'Kako je moguće da takav talent igra u Dinamu?', pitaju su pomalo podcjenjivački pojedini europski mediji nakon što je 21-godišnji dinamovac osvojio naslov prvaka Europe s mladom Španjolskom.

Razmahali su se sportski mediji u hvalospjevima Olmu za prikazano u velikom finalu pa je tako eutralna talijanska Gazzetta dello Sport dala je Olmu ocjenu 7 (više, 7,5, dobio je samo Fabian Ruiz) i naglasila: “Hrvat u Španjolskoj, igrač Dinamo Zagreba, ima korak i dodir. Dobar igrač.”

Španjolski AS Olmu je dao tri 'pika', kao i Ruizu i Roci, a u već spomenuom komentaru se čudi: “Kako je mogući da takav talent igra u Dinamu?”

Četiri zvjezdice Olmo je, kao i Ruiz, dobio i u Mundo Deportivu, koji naglašava “danas je u Dinamu, no uskoro ćemo ga gledati u nekoj od velikih europskih liga”.

Mundo Deportivo

A upravo je jedan od tih velikana zainteresiranih za 21-godišnjeg dragulja i Manchester United, kao što su Sportske novosti već pisale. Olmov zastupnik Andy Bara samo se nasmijao kada smo mu postavili otvoreno pitanje o mogućem transferu na Old Trafford, a u prilog odlasku u veliki klub ide i jedna važna činjenica.

Španjolski mediji naglašavaju da je Olmo jedini igrač Španjolske u finalu koji je imao 21 godinu ili je mlađi od toga te da je jedini član europskog prvaka kojeg je izbacila La Masia. S time da naglašavaju kako je Barcelonu zamijenio Dinamom još 2014. godine...

A skromni junak velikog finala jučer je stigao u svoju rodnu Terrassu, gradić pokraj Barcelone. Namjerava se odmarati neko vrijeme, makar je pitanje koliko će u tome uspjeti, s obzirom da bi njegova nogometna budućnost trebala biti riješena ovih dana.

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - JUNE 27:  Dani Olmo of Spain celebrates after scoring goal 3-1 during the 2019 UEFA U-21 Semi-Final match between Spain and France at Mapei Stadium - Citta' del Tricolore on June 27, 2019 in Reggio nell'Emilia, Italy.  (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)
Giuseppe Bellini/Getty Images

Evo što je sam Olmo poručio iz domovine.

"Iako su prošla dva dana, odličan osjećaj me ne napušta. Silno sam sretan i preponosan na ovo što smo napravili u Italiji. Nije to samo nagrada za dobar turnir koji je Španjolska odigrala već i za cijele kvalifikacije koje smo odlično odradili. Mislim da nisam mogao sanjati bolji završetak sezone. Prvo ono što smo napravili u Dinamu bilo je sjajno i iznad svih očekivanja pa sada naslov prvaka Europe sa mojom zemljom", poruio je Olmo pa poslao poruku svim dinamovcima i suigračima na pripremama:

"Ovim putem želim se zahvaliti svim navijačima i prijateljima iz Hrvatske na podršci koju sam dobio tijekom turnira i čestitkama nakon osvajanja. Posebno mojim Dinamovcima koji su navijali za mene. Rekli su mi da je u hotelu na pripremama u Sloveniji bila luda atmosfera tijekom finala. Ovo je i vaša nagrada koliko je i moja jer svugdje naglašavam koliko mi je Dinamo pomogao da bi postao ono što jesam.

Sada mi je u glavi jedino odmor nakon naporne sezone, a onda se priključujem svojim suigračima u Maksimiru. Igrač sam Dinama i imam ugovor."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:59