Dinamo skupna
 Damir Krajac/CROPIX / CROPIX
ŠTETA BI BILA NEPROCJENJIVA

KAKO JE NENAD BJELICA KLJUČNIM POTEZOM 'SPASIO' KARIJERU POTENCIJALNOM VATRENOM Sammir je već bio na ulaznim vratima Maksimira, a onda...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2018. 19:38

Bilo bi dobro da se Luis Enrique ne sjeti Danija Olma. Ne treba mu odaslati pozivnicu za Furiju, neka Danija ostavi na miru, jer će onda u budućnosti igrati za - Hrvatsku. Tako, naime, sada stvari stoje, tako je, uostalom, kazao i mladi Španjolac. Logično jest da mu je reprezentacija Španjolske prva na pameti, to mu je, uostalom, domovina. Ali sam je također kazao da mu je Hrvatska druga domovina, gotovo savršeno je naučio naš jezik, prema posljednjim informacijama uskoro stiže i naše državljanstvo.

Često pišemo o Olmu. To znači da ima razloga. Nova pozitivna priča o njemu u subotu je stigla iz Gorice, njegov pogodak donio je vrlo važna tri boda Modrima, zadržao ih je na prvom mjestu. Bio je u najvažnijem trenutku na pravom mjestu, a kad je tako, obično - “posprema”.

Zagreb, 020918. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica Hrvatskog telekoma, 6. kolo 1. HNL izmedju Dinama i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Ipak zanimljivo, ovo mu je bio prvi pogodak u HNL-u ove sezone! Prošle sezone je s Marijom Gavranovićem dijelio drugo mjesto na ljestvici Dinamovih strijelaca, postigao je osam pogodaka. Prvi je bio Soudani sa 17 lopti ubačenih u suparničku mrežu. Uz to asistirao je šest puta, a još neke brojke pokazivale su da je kompletan vezni igrač velikog talenta koji je prošle sezone kompenzirao neke nedostatke momčadi na planu igre i taktike. Kad se radi o nekim ključnim dodavanjima, bio je najbolji igrač HNL-a, pogodio ih je tek negdje nešto manje od 50 posto, a po točnim dodavanjima u šesnaesterac bio je drugi iza Lovre Majera.

Zagreb, 270618.
Stadion Maksimir.
Predstavljen novi igrac GNK Dinamo Lovro Majer.
Na fotografiji: Lovro Majer.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Sad je i Majer u Maksimiru, tako da su dva najpreciznija igrača u modrom domu. Olmo je klasični kreativac, talentirani tehničar, superioran u driblinzima. Ono što će ipak na neki način posebno upasti u oči, a to se vidjelo i u Gorici, taj momak je David koji ruši Golijate. Visok je “samo” 179 centimetara, a težak tek 72 kilograma, a jedan je od najboljih duel igrača u HNL-u! Recimo, statistika nam govori da ih je prošle sezone dobio više negoli, recimo, Soudani koji je tjelesno dominantiniji.

Dinamo je napravio veliku stvar kad se radi o razvojnom putu Danija Olma. To je možda bio čak i jedan od ključnih poteza koji je utjecao na karijeru mladog Španjolca. Naime, postojala je ideja da se opet u maksimirskoj svlačionici pojavi Sammir. Bio je praktički već na ulaznim vratima, samo je trebao primiti za kvaku.

Sammir
Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media

Ali tada je trener Bjelica kazao “ne”! Ne toliko zbog Sammira, koliko zbog Olma. Jer da je došao Sammir, zagušio bi Olma i to bi bila neprocjenjiva šteta. Sad se uz Olma nametnuo i još jedan mladi igrač Amer Gojak, tu je i Lovro Majer, kojeg je pak zaustavila ozljeda. Ta priča još je jedan doprinos Nenada Bjelice današnjem Dinamu koji vodi u HNL-u i koji će u četvrtak krenuti u svoj novi europski pohod protiv Fenerbahčea.

Samo da Luis Enrique ne “prepozna” Olma kao što ga je “prepoznao” Bjelica. Taj momak, koji je još kao tinejdžer bio prevaga u HNL-u je već sada stvarna vrijednost, a ne samo veliki potencijal za budućnost. Olmo je zaista intrigantan projekt, pokazao je to i u Gorici, ali i mnogo puta prije.

Linker
21. travanj 2024 18:37