Kerum Hajduk
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
'SPLIT TREBA PRODATI DIONICE'

KAKO SPASITI HAJDUK? KERUM PONUDIO RJEŠENJE Govorio sam da je NO štetočina i jasno je da projekt koji je 'Naš Hajduk' pokrenuo ne ide u dobrom smjeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 20:06

Nakon poraza u uzvratnoj utakmici u Bukureštu od Steaue (2:1) i ispadanja iz Europske lige, Hajduk je upisao i poraz na Poljudu od novog prvoligaša Gorice (2:0) i tako ostao bez pobjede na otvaranju nove sezone u Prvoj HNL.

Navijači su ogorčeni, a nakon utakmice trener Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelelanović ponudili su otakve koje u klubu u konačnici nisu prihvatili.

- Sportski direktor Saša Bjelanović i trener prve momčadi Željko Kopić sinoć su poslije utakmice stavili svoje mandate na raspolaganje, što ja kao predsjednik Uprave nisam prihvatio. Obojica imaju moje puno povjerenje i uvjeren sam, znanja i energije da situaciju u kojoj se trenutno nalazi prva momčad u budućem periodu značajno poprave - rekao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Huljaj.

Split, 040617.
Konferencija za medije Zeljka Keruma nakon objave rezultata 2. kruga izbora za gradonacelnika Splita.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / HANZA MEDIA

Debakl Hajduka na početku sezone za Dalmatinski portal prokomentirao je predsjednik splitskog HGS-a Željko Kerum.

- I do sada sam govorio da je Nadzorni odbor štetočina i jasno je da projekt koji je 'Naš Hajduk' pokrenuo ne ide u dobrom smjeru. Grad Split treba prodati svoje dionice, i da bude jedan vlasnik, ne bi onda bilo štete, a Hajduk bi bio ono što je. Politika ne može upravljati Hajdukom zbog straha od ulice, odnosno hoće li izgubiti glasove - kaže Kerum za Dalmatinski portal.

Istaknuo je i da je projekt bio podilaženje i natjecanje tko će se više ulizati glasačima.

- Grad je dao udruzi na upravljanje Hajduk i nisu ništa napravili. Sve se pogriješilo, od biranja Nadzornog odbora, pa do uprave i igrača. Sramotno je da ne igraju splitska dica nego loši, a preplaćeni igrači. Zaključak je da Hajduk treba vlasnika koji će uložiti svoj novac jer on ne bi dozvolio štetu koja je napravljena.

Navodi da je sve bačen novac, da ovi igrači zaslužuju 20-30 tisuća kuna maksimalno, a da su dobivali po 400 tisuća eura. Smatra da je ipak dobro da je Grad dao na upravljanje Našem Hajduku jer da nije, 'ostala bi enigma što bi bilo, a sada je jasno da projekt ne može opstati'.

- Ovo je i previše vremena se dalo jer je vidljivo kakvi su sve tipovi dolazili u Hajduka. Tko su ti ljudi u Nadzornom odboru, gdje su bili, što su radili, a zauzeli su pozicije ka da su bogovi. Kako oni biraju kadar? Igrače, koji, da prostite, ne vrijede pišljiva boba? Zajedno s upravom i nadzorom to sve triba maknit i Grad treba stavit dionice na 'tender'. To je jedini spas. Inače, ako ostane vlasnik i dalje će podilaziti Našem Hajduku i ulizivat se navijačima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:34