Screenshot: Instagram/Facebook
ZAIGRANI NOGOMETAŠI

KAKVA SUDBINA ČEKA HAJDUKOV TROJAC IZ 'AFERE POKER I PRŠUT'? Klub će ih kazniti novčano, ali postoji veći problem za njihovu budućnost u bijelom dresu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. prosinac 2018. 13:21

Tri su se igrača zaigrala na kartaškom stolu i pritom se počastila svim “delicijama” što idu uz noćni provod u kućnoj atmosferi. Kako će Hajduk kazniti Vučura, Fomitschowa i Filipa? Samo financijski, i to u nekom iznosu koji se zasad ne namjerava objaviti u javnosti. Jer bez istih objava ostale su sankcije za Futacsa, koji se ljetos nije pojavio na početku priprema, te za Saida, koji je nedavno na Instagramu objavio poznatu poruku “100% fit”, koju je popratio slikom Pinokija. Dakle, službeni se Hajduk glede “afere poker” očitovao sljedećom rečenicom:

“HNK Hajduk je odmah po saznanju pokrenuo proces kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja kojemu svjedoče fotografije te prema klupskom pravilniku sve propuste i sankcionirati”, stoji u kratkom priopćenju s Poljuda.

Zato sve upućuje na izgledno sankcioniranje u novčanom obliku, jer nema klub pravni temelj da bi s igračima napravio radikalan rez. U kolovozu 2016. Artem Radčenko dobio je promptni raskid ugovora jer je skrivio prometnu nesreću u nedjeljno rano jutro s 3,3 promila alkohola u krvi. Tercet s kartaškog stola nije se pojavljivao u javnosti, imali su privatnu zabavu, a jedina im je greška što su fotografije izašla u javnost. Je li tome kriv njihov suigrač, četvrti sudionik zabave, to će riješiti igrači sami među sobom. Kako će reagirati trener Oreščanin, pitanje je na koje se i ne očekuje neki posebno zanimljiv odgovor.

Gledajući s igračkog aspekta, riječ je o trojici igrača koja nemaju ključnu ulogu u Hajduku. Jedino je Vučur trebao biti prvotimac za nedjelju jer ionako nema stopera u konkurenciji poslije Lopezove ozljede i Ismajlijeve operacije. Fomitschow je u najboljem slučaju pričuva, a Filipa već tjednima nema u ozbiljnoj konkurenciji.

Screenshot: Instagram/Facebook
Filip Steliano

Jasna je pozicija s koje u klubu gledaju fotografije s raskalašene zabave, razvidno je da većih sankcija neće biti. Međutim, pitanje je kakav će tercet imati status u očima navijača. Da je Hajduk u borbi za prvo mjesto, da momčadi dobro ide, svi bi se samo nasmijali na njihove fotografije s kartaške zabave, međutim kada je Hajduk šesti na ljestvici, a ti isti skupo plaćeni igrači ne pružaju neke velebne igre, fotografije sa zabave postaju problem.

Tim više kada se zna da su u pitanju dva stranca te Hrvat s austrijskom putovnicom. Ako ćemo biti sitničavi, vidi se da su stranci i po toj famoznoj feti pršuta. Evidentno pršut iz dućana, a ne domaći za kojim bi posegnuli igrači ponikli u obalnoj Dalmaciji ili zaleđu. Ali šalu na stranu, bez obzira na blage sankcije koje čekaju igrače, jasno je da će im status u očima navijača biti puno veći problem za budućnost u bijelom dresu. No stiže i siječanjski mercato, a Fomitschow ima ugovor još šest mjeseci, Vučur do ljeta 2020., a Filip čak do ljeta 2021...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:58