CROPIX
SAMO DA SE ZNA

KAKVO OTVARANJE SEZONE NA MAKSIMIRU Ne zanimaju me ni Rijeka ni Hajduk, sljedeće sezone prvak će biti Dinamo! Napravit ćemo pet koraka naprijed!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. lipanj 2017. 12:03

Ivajlo Petev otpisao je Gordona Schildenfelda! Bivši hrvatski reprezentativac na listi je transfera i može tražiti novi klub. Nekako se to moglo i pretpostaviti; Petev i Šifo nisu si legli od početka, a povratkom Benkovića i Rrahmanija, na poziciji stopera Šifo Petevu više ne treba. To je, svakako, najvažnija vijest s prvog dana okupljanja Dinama.

- Cijenim Schildenfelda, cijenim njegovu kvalitetu, ali isto tako nije imao kontinuitet igre. Vratio se Benković, tu je Rrahmani, mladi igrači, zbog toga sam odlučio da može potražiti novi klub - kazao je Petev.

Također, na transfer-listi je i Ali Karimi, koji je bio na posudbi u Lokomotivi, neizvjesna je još sudbina Endrija Cekicija, koji je također sezonu odigrao u klubu s Kajzerice.

Jučer se na prvom treningu nisu pojavili Sammir, koji dolazi danas, zakasnio je zbog bolesti oca, te Soudani i Pivarić, kojima je Petev malo produžio odmor jer su imali reprezentativne obveze. Oni će se priključiti na pripremama u Sloveniji, koje startaju u petak, 23. lipnja, kao i Dino Perić, koji se još oporavlja od ozljede.

Jučer su, osim prvog treninga, plavi dečki obavljali i standardne testove koji se obavljaju nakon stanke.

Razgovor sa svima

Prije prvog treninga s novinarima je porazgovarao trener Ivajlo Petev.

- Danas, prvog dana priprema, znamo kuda idemo i na koji način. Svjesni smo gdje smo pogriješili prošle sezone - kazao je u uvodu Petev.

Odmah je naglasio ono što uvijek kažu svi treneri prije početka priprema, znate onu priču po kojoj “svi kreću od nule”.

- Svi će igrači dobiti svoju šansu na pripremama. Jedino će mjerilo biti teren. Očekujem da ćemo pripreme dobro odraditi, da ćemo se spremiti za start HNL-a, a pogotovo za start europskih kvalifikacija.

Sasvim je jasno da smo Peteva pitali koji su to bili krivi koraci prošle sezone, u kojoj je Dinamo ostao bez titule. Je li u ova tri tjedna stanke dobro razmislio gdje se pogriješilo?

- Mnogo, mnogo sam razmišljao o tome... Dakle, opet ću ponoviti, za sve što se događalo prošle sezone preuzimam odgovornost. Dakle, baš za sve. Ali, s druge strane, sve što se dogodilo prošle sezone mnogo će mi značiti u budućnosti. Znam gdje smo griješili, te se greške sigurno više neće ponavljati.

Petev nije rekao koje su to bile greške, ali valjda on zna... Pitali smo ga nadalje hoće li Dinamo do kraja prijelaznog roka dovesti koje pojačanje.

- Svaki igrač koji ide na pripreme ima mjesta u Dinamu. Kad me već pitate o pojačanjima, mogu kazati da ovog trenutka ne znam ništa konkretno, što će biti, vidjet ćemo. Kad već govorimo o pojačanjima, onda smatram da bi bilo dobro da u svakoj liniji, dakle u obrani, vezi i napadu, dođe neko ime.

Onda se potegla tema igrača s kojima je prošle sezone imao problema. Tu se, naravno, prvenstveno mislilo na Fernandesa, kojeg je otpisao kad je došao, na Ćorića, s kojim se vodila nezgodna medijska polemika, te, naravno, na Sammira, s kojim također nije bio zadovoljan.

- Razgovarat ću sa svim igračima, imam dosta vremena za razgovore. Siguran sam da ću od tih razgovora imati velike koristi. I dok sam bio na odmoru, čuo sam s igračima, uvijek to radim. Po meni, to je sasvim normalno. Kad je sve dobro, svi smo sretni. Kad izgubimo, onda smo razočarani. No ja znam i procijenio sam na koga mogu računati. Prošla je sezona za mene bila velik test, naučio sam kako moji igrači reagiraju u nekim situacijama. Sljedeća će sezona biti skroz drugačija. Sad ih znam sve, a svi oni znaju što tražim od njih. Dobro smo se upoznali i sve znamo jedni o drugima.

Je li pratio Petev što se događa u Rijeci, Hajduku, Osijeku, glavnim konkurentima sljedeće sezone? Svi su oni već dobrano zagazili u prijelazni rok, dovode igrače, a Dinamo još uvijek ništa.

- Vidite, to što se događa u spomenutim klubovima dobro je za hrvatski nogomet, ali mene ne zanimaju ni Rijeka ni Hajduk. Mene zanima jedino Dinamo. Ako mi budemo izgledali onako kako ja želim, onda ćemo sljedeće sezone biti prvaci!

Napravili korak nazad

Onda je dodao:

- Dakle, ne treba bježati od ove konstatacije: mi smo prošle sezone napravili korak nazad, ali sljedeće ćemo sezone napraviti pet koraka naprijed! Ako nam se i dogodi kakva negativna situacija, iz nje ćemo uvijek tražiti nešto pozitivno.

Logično, pitali smo koje je ciljeve pred njega za sljedeću sezonu postavila Uprava kluba.

- Ponovit ću: znamo kuda idemo i na koji način! Dinamo je najveći klub na Balkanu te ima velike ciljeve. Moji ciljevi i ciljevi kluba poklapaju se. Zadovoljan sam što se vraća Benković, što je tu Sigali, zadovoljan sam što su svi igrači osim Perića zdravi, a želim da svi zdravi prođu pripreme. To će biti ključno! Ne brinem se previše, ponavljam da vjerujem svim igračima iz svlačionice. Ako dođu pojačanja, dobro; ako ne... Opet dobro. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza. Moj je kolega prošle sezone bio u istoj situaciji. Možda još neki igrači odu, možda još neki dođu - zaključio je Petev.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:14