CROPIX
NAPOKON JE PROCURILO

KAPETAN I GOLGETER RIJEKE ZABIO NAKON 109 DANA PA OBEĆAO VELIKU BORBU ZA DRUGO MJESTO Bivši dinamovac debitirao u prvih 11 i pokazao silni talent

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. veljača 2019. 14:36

Od Rudeša do Rudeša trajao je golgeterski post kapetana Rijeke Alexandera Gorgona, na dan gostovanja u Kranjčevićevoj prošlo je 109 dana otkako je posljednji put bio strijelac u utakmici za bodove (Lokomotivi je zabio u Kupu), ali otvorilo mu se u pravom trenutku. Nije utakmica protiv Rudeša bila jedna od onih krucijalnih, bodovi su tu već unaprijed bili upisani, ali ih je svakako trebalo potvrditi i na travnjaku, što, očekivano, nije bio lagan zadatak.

Brz povratak

Rijeka nije sjajno otvorila utakmicu, ali jedna Gorgonova ​sigurna realizacija jedanaesterca usmjerila je Bijelima sudar u Kranjčevićevoj u mirnije vode.

- Uvijek je nakon pobjede ljepše, pogotovo kada igraš prvi, u petak, i možeš konkurentima napraviti mali pritisak kao što smo mi napravili s ova tri boda. Onda je i cijeli vikend odmah ljepši - javio se Alexander Gorgon dan nakon sraza kojim se Rijeka vratila na pobjedničke staze, ali i samo ostvarila ono što su svi očekivali.

- Ovakve utakmica za koje svi misle da će proći lagano najteže je igrati. Oni su zadnji, imaju četiri boda, i razumijem sve te priče, ali mi smo si prije utakmice rekli da ne smijemo dopustiti da nas netko nakon utakmice pita jesmo li podcijenili Rudeš. Ušli smo na teren maksimalno spremni, ali nikad ne znaš što se može dogoditi. Dobili su korner, jedanaesterac, i onda je bilo malo kritično jer igraš u gostima, u ambijentu koji nije nešto posebno, na terenu koji je težak. Dobra je stvar što smo se vratili već do poluvremena pa je onda i nastavak utakmice bio puno lakši za nas.

Dva brza gola puno su toga promijenila, sasvim sigurno i skinula određeni teret s Riječana, koji su u nastavku mogli do vrha napuniti mrežu suparnika.

- Dobra je stvar što smo preokrenuli rezultat već do poluvremena, bilo bi sigurno nervoze u drugom poluvremenu da nismo zabili. U ovom trenutku možemo biti zadovoljni, jer nam zbog ozljeda nije laka situacija, nije tajna da nam puno fale Heber i Čolak, koji su zabili većinu naših golova. Ali imamo rezultat, vidi se da igrači koji možda nisu puno igrali dobivaju priliku i mogu je iskoristiti. Kada se ozlijeđeni počnu vraćati, onda ćemo imati baš dobru momčad i još više opcija na klupi, a samim će time i ono što ćemo pokazivati biti puno bolje.

Kao neki deja vu

Zapravo, ovaj početak proljetnog dijela, nekako, podsjeća i na sredinu jeseni, i tada se Rijeka malo mučila s igrama koje nisu bile sjajne, ali skupljalo se bodove.

- Sve je kao neki deja vu, kao prije nekoliko mjeseci. Imali smo dvije lošije utakmice pa smo počeli s pobjedom, baš kao i jesenas. Sada je cilj skupiti što više bodova dok nam se ne vrati još koji igrač, svaka nam je utakmica koja dolazi najvažnija i svaku moramo gledati kao finale.

S boljim igrama Rijeke mogle bi se poklopiti i bolje igre njezina kapetana. Gorgon je dugo čekao pogodak, posljednjih tjedana imao i problema s ozljedom, no sada je i to breme skinuo sa svojih pleća.

- Uvijek je lijepo kada zabiješ, kada možeš nešto dati momčadi. Znam da zvuči kao fraza, ali uvijek ću reći da je rezultat najvažniji; najbitnije je da svaki od nas da sve od sebe, da se svaki bori, a nagrada onda dođe kroz pogodak ili asistenciju. Ako bude borbe, trke, volje i želje, onda svaki od nas može biti nagrađen.

S dva pogotka Rudešu Alexander Gorgon izjednačio se s Heberom i Gavranovićem na 25 golova za Rijeku u HNL-u i ušao među najboljih deset strijelaca Rijeke otkad se igra ovo natjecanje.

- Ne gledam tako puno statistiku, ali to je sigurno nešto na što možeš biti ponosan. Na kraju krajeva, kod ofenzivnih se igrača uvijek gleda koliko su igrali i koliko su zabili, pa kod nas napadača nikada nije loše kada je statistika dobra.

A da bi Gorgon još poboljšao svoj golgeterski skor i krenuo hvatati Senada Brkića (31), Radomira Đalovića (33) i Leona Benka (34), koji su ispred njega, trebat će i još dobrih igara Rijeke.

Bolje protiv jačih

Pogotovo u idućem periodu jer Bijelima do reprezentativne stanke slijede tri derbija - protiv Istre 1961, Dinama i Osijeka.

- Nema smisla gledati predaleko u budućnost; svaka utakmica nosi svoje i svaka je za nas borba. Možda je nekada bolje kada igraš protiv jačih, protiv momčadi koje su visoko na tablici, ali nama je cilj uvijek isti: skupljati bodove i boriti se za drugo mjesto. Još je dosta utakmica ostalo do kraja i nećemo od njega odstupiti - zaključio je kapetan Bijelih.

Robert Murić pokazao da može biti pojačanje kada se spremi

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Robert Murić jučer se prvi put našao u početnoj postavi Rijeke otkako je stigao na Rujevicu i u sudaru protiv fenjeraša otvorio svoju statistiku. Nije postigao pogodak, iako je imao jedan obećavajuć pokušaj, ali je zato asistencijom Alexanderu Gorgonu pokazao da silan nogometni talent, koji u njemu nedvojbeno čuči, još ima vremena za eksploziju.

- Murić je odličan igrač, možda nije igrao puno u zadnje vrijeme pa mu to fali u nekim trenucima, ali kada se još malo spremi i uigra s momčadi, bit će pravo pojačanje. Ima odličnu lijevu nogu, smisao za kombiniranje i puno će nam pomoći - rekao je Gorgon o novom suigraču, kojeg je i trener Igor Bišćan opisao kao pravog španera.

I doista, Murić je igrač koji s loptom u nogama doprinosi igri momčadi, ali koji je i protiv Rudeša igrao na refule - na trenutak bi se ugasio pa onda zabljesnuo nekim driblingom ili prodorom. U nekim je trenucima čak i podsjećao na Anasa Sharbinija, koji je u svojim mlađim danima bio nevidljiv na utakmici pa bi onda napravio potez kakav dovlači gledatelje na stadion. Kod Murića će sada ključno biti strpljenje, čekanje dok fizički ne dođe na razinu da poteze može ponavljati češće, jer ako u tome uspije, onda će za Rijeku stvarno biti pojačanje. Dobra je stvar za njega što u Bišćanu ima saveznika, trenera koji će ga znati dozirati i pripremiti za ono što Rijeku očekuje. (msu)

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:35