CROPIX
MATE LAVLJEG SRCA

KAPETAN RIJEKE I JUNAK VELIKOG DERBIJA NAKON OVOGA VIŠE NE MORA NI IGRATI Ma ne moram, samo da uzmemo taj naslov prvaka!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. svibanj 2017. 15:32

Neprospavana je noć iza kapetana Rijeke Mate Maleša. Ne zbog izlaska ili kakvog slavlja pobjede jer, kaže kapetan, svi su do ponoći bili u krevetu. Njega je budnim držao adrenalin utakmice iz koje je izašao kao nedvojbeni junak. Sjajan pogodak, kapetanska igra, na kraju i veliki komplimenti Matjaža Keka. Šef inače ne ističe pojedince, ali Mate Lavljeg Srca zaslužio je svaku pohvalu za nastup protiv Hajduka.

- Pogodak je za moje princeze, suprugu Ninu i kćerkicu Laru - rekao je kapetan Bijelih, koji ne zabija puno golova, ali kada to čini, onda od dvije stvari ne može pobjeći: da je riječ o eurogolovima i da zabija svojim bivšim klubovima.

Osjetio sam prostor

- Kada sam zadnji put zabio i kome? Ne sjećam se kad je bilo. Lokomotiva, kažete? Iskreno, meni to puno ne znači niti na to puno gledam. Nije bitno tko zabija, nego da se pobjeđuje i da ispunimo zajedničke ciljeve i želje.

No na konstataciju da je pogodak bio sjajan ipak mu se malo omaklo.

- Dobro je sjela, zar ne? Zašto ne pucam više? Možda s tribine izgleda drugačije, ali kada si dolje, na terenu, nije baš ni lako doći u poziciju za udarac. Treba se dosta toga poklopiti, ali sigurno tome treba težiti, osjetio sam prostor, dobro primio loptu.

Malešov pogodak puno je toga odredio, umirio nešto nervozniji početak, ali i dao Riječanima krila da rutinski odrade utakmicu.

- Svi znamo kako igramo na Rujevici, što nam znače naš stadion i naši navijači. Jedino tako možemo nešto napraviti. U drugom smo poluvremenu sačuvali prednost, nije jednostavno cijelu utakmicu držati ritam iz prvog poluvremena, ali samo je pobjeda na kraju bitna jer je utakmica i psihički i fizički bila iscrpljujuća.

Nema euforije

To “iscrpljujuća” posebno se može naglasiti u Malešovu slučaju. Nije se naigrao ovog proljeća, ulazio je na kraju ili kada bi zbog kartona izostali odlični Bradarić ili Mišić, vidjelo se u završnici da mu nedostaje malo ritma.

- Na proljeće sam igrao malo, ali ne dajem tome veliku pozornost. Bitna je momčad, da se pobjeđuje, da se dobro igra... Što se mene tiče, do kraja sezone više ne moram ni igrati, samo da uzmemo naslov prvaka.

A put do titule vodi kroz Koprivnicu, gdje je Rijeka posljednjih sezona često igrala važne utakmice u kojima nije najbolje prolazila. Sudbina je htjela da gostovanje u Podravini ponovo ima predznak ključnog.

- Sigurno će biti jako teško, ali moramo dati svoj maksimum, onda se možemo svi skupa pogledati u ogledalo. Pobjeda bi puno značila, želimo pobijediti i tako ćemo se postaviti. Znamo kako je Slaven Belupo igrao lani i tako će biti opet. Ni ne očekujemo drugačije. Domaćina respektiramo, ali mi moramo gledati sebe.

Sebe je lakše gledati s plus pet pred Dinamom...

- Nećemo gledati prednost. Nema euforije, treba se smiriti, odmoriti i pripremiti za ono što slijedi do kraja. A do tamo ćemo ići utakmicu po utakmicu, kao i dosad - zaključio je Maleš. M. Sučić

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:16