REUTERS
VELIK BROJ PRVOTIMACA

KOLIKO SE DINAMO PROMIJENIO U GODINU DANA Nenad Bjelica u 2019. godini starta bez dvanaestorice koju je na pripreme vodio Cvitanović

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. siječanj 2019. 23:05

Dinamo s pripremama za novu sezonu kreće u subotu, a koliko se koja momčad promijenila u godinu dana, najbolje pokazuje usporedba kadra na siječanjskim pripremama.

Na startu zimskih priprema prije godinu dana Mario Cvitanović imao je 26 igrača. S tim da je u zimskoj stanci ostao bez Domagoja Antolića i Angela Henriqueza, koji su napustili Maksimir. Na popisu od 26 igrača bila su i trojica iz Dinama II, Filip Uremović, Karlo Muhar i Neven Đurasek.

Nijedan od njih trojica danas nije član Bjeličine momčadi, a ukupno gledajući tadašnju i sadašnju momčad, čak dvanaestorica od onih koji su lani krenuli na zimske pripreme godinu dana kasnije nisu u Maksimiru. Osim Uremovića, upravo tijekom rovinjskog dijela priprema otišao je i Leonardo Sigali, a u međuvremenu su iz Dinama otišli još Borna Sosa, Hilal Soudani, Armin Hodžić, Ante Ćorić, Filip Benković, Ivan Fiolić, Jan Lecjaks i Tongo Doumbia.

Zagreb, 131218.
Maksimir.
Utakmica utakmica 6. kola grupne faze Europa lige izmedju Dinama i Anderlechta.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, trener Dinama.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Nenad Bjelica

Bjelica će prvog dana priprema, u subotu 5. siječnja, na raspolaganju imati preko 30 igrača jer planira priključiti i šestoricu mlađih, kojima će to biti prvo iskustvo s prvom momčadi. U svakom slučaju, širok kadar, širi no što ga je prije 12 mjeseci imao Cvitanović, ali i izrazito izmijenjen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:29