Matija Djanjesic / CROPIX
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

KOMENTAR NA JADRANSKI DERBI: I JEDNI I DRUGI MOGU BITI ZADOVOLJNI S BODOM Oreščanin nije pogriješio s najavama, a od utakmice se ipak više očekivalo

Gosti su bili bliži osvajanju punog plijena, ali na kraju je igrač utakmice ipak bio njihov čuvar mreže Posavec
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 17. veljača 2019. 12:18

Svi oni koji su najavili da Hajduk ide na Rujevicu beskompromisno po tri boda, posebno trener “bijelih” Siniša Oreščanin kad je rekao kako “imamo što pokazati protiv Rijeke”, bili su u pravu, Hajduk se od prve nametnuo, pokazali su da su došli otvorenom igrom boriti se za sva tri boda.

Ono što je bitno, Splićani su igrali, to jest nadigravali se, dobio se dojam da kako je utakmica više trajala to su Caktaš i drugi bili sve sigurniji u svoju superiornost. Domaćini su stenjali u obrani, više su čuvali svoju mrežu nego nastojali izvesti neku konstruktivnu akciju, tu i tamo, vrlo rijetko su stizali nadomak vratara Hajduka Posavca.

Hajduk je u prvom poluvremenu imao apsolutnu kontrolu, što su im dozvoljavali domaćini, koji su igrali labavo, bez pravog obrambenog garda. Međutim, Splićani ipak nisu izradili prave prilike za gol, bilo je nekoliko dobrih udaraca s distance, nepreciznih. S druge strane, bez obzira na sirotinjsku igru Rijeke u napadu, ipak su domaćini imali najbolju mogućnost, ono kad je Puljić (24.) topovski šutirao iz voleja s pet, šest metara i pogodio vratara Hajduka.

I koliko je Posavec imao sreće kod udarca Puljića toliko je pokazao svoje sposobnosti kad je obranio zaista vješt šut Acostyja (51). To je bilo sve od domaćina, previše malo da bi postigli više od 0-0. Tako je konačni dojam s jadranskog derbija da je Rijeka osvojila bod, dok je Hajduk na temelju prikazanog bio bliži osvajanju još dva boda. Međutim, Oreščaninova momčad je u nastavku, u odnosu na igru u prvom poluvremenu, ipak posustajala. Tako je na kraju ipak igrač utakmice bio vratar Hajduka Posavec.

Pokazalo se da momčad Igora Bišćana baš i nema ideje glede napada za razliku od gostiju koji su znali izgraditi akcije, ali samo do kaznenog prostora. No, s ovim bodom mogu u taboru Hajduka biti itekako zadovoljni, jer su apsolvirali i treći uzastopni derbi, dva na gostovanjima, dakle osvojili sedam bodova. Što se tiče Rijeke, domaćini su derbi odigrali bez odlučnosti, pa i bez rizika toliko potrebnog da se dobije utakmica na domaćem terenu. Sveukupno, bez obzira na neizvjesnost oko pobjednika, ipak se od jadranskog derbija više očekivalo. Mnogo više od puke žestine i borbenosti.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:24