Osijek
 Vlado Kos / CROPIX
1.HNL

KONAČNO PREKINULI CRNI NIZ! OSIJEK STIGAO DO PRVENSTVENE POBJEDE NAKON MJESECA DANA Jedan od junaka domaćina zabio pogodak nakon posta od šest mjeseci

Piše: Darko RužićObjavljeno: 02. prosinac 2017. 18:22

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 2:0 (Lopa 17', Grgić 78')

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica - Grgić, Škorić, Barać, Barišić - Mioč (od 86. Pušić) Jambor - Grezda (od 90. Bočkaj), Hajradinović, Lopa (od 77. Mudražija)- Marić. Trener: Zoran Zekić.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Marković - Purić, Musa, Katić, Vrljičak - Trebotić, Vidović - Rebernik (od 68. Arap), Boudala, Bogojević (od 46. Kendeš) - Ivanovski. Trener: Tomislav Ivković.

-----------------------------------------------------------------------------

Osijeku je Slaven Belupo jedan od onih protivnika s kojima ima negativan skor u dosadašnjim ogledima. Ovog puta na Dan grada Osijeka pobjedom je taj omjer smanjio. Došao je do bodova nakon bolje igre, a mogla je ona biti izraženija i uvjerljivijim rezultatom.

Osijek, 021217.
Gradski vrt.
Nogomet. HT Prva liga, 18. kolo. Osijek - Slaven Belupo.
Na fotografiji: slavlje Dmitra Lope i igraca Osijeka. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Osijek

Opet je bilo promjena u Osijekovom udarnom sastavu. Oporavio se Mateo Barać koji zbog ozljede nije igrao u četvrtfinalu Kupa s Hajdukom i zauzeo svoje mjesto u momčadi, a na klupu potisnuo Andreja Šimuneca. Ovanuo je u zapisniku i Petar Bočkaj, ali na klupi, čija ozljeda očito nije takve naravi kako se činilo i tvrdilo da ga neće biti do proljeća. A među pričuve je trener Zoran Zekić uvrstio i donedavno dvojicu bez kojih se momčad Osijeka gotovo ni zamisliti nije mogla, Muzafera Ejupija i Roberta Mudražiju. No, novi je kredit i njegovo povjerenje opet dobio Dmitro Lopa koji je svoje uvršrtavanje u sastav opravdao i igrom i postignutim vodećim pogotkom.

Od početka utakmice težište igre je bilo na onoj strani na kojoj su bila vrata gostiju. Domaćini su se nametnuli i tražili, ako je to ikako moguće, onaj brzi pogodak koji bi ih doveo u prednost. Imali su i izgledne situacije za tako nešto, ali ne i dovoljno koncentracije da završe na pravi način neke od izglednih akcija. Na isteku 3. minute je Grezda propustio veliku prigodu. S pet metara je nogom uputio udarac koji je loptu odveo izvan igrališta. U 7. minuti je nakon ubačaja s desne strane Lopa pucao glavom, ali ni on nije bio dostatno precizan. Ali učestali su napadi Bijelo-plavima ipak donijeli ono što su željeli, rano vodstvo. Strijelac je bio Dmitro Lopa.

Osijek, 021217.
Gradski vrt.
Nogomet. HT Prva liga, 18. kolo. Osijek - Slaven Belupo.
Na fotografiji: Dmitro Lopa.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Osijek

Zanimljivo, posljednji se puta u strijelce upisao još u prošlom prvenstvu, 13. svibnja i to također u utakmici s Slavenom Belupom. Ubrzo su i gosti iz Koprivnice imali prigodu za poravnanje. Trebotić je opasno zaprijetio, naciljao s dvanaest metara u donji desni kut, ali Malenica je sjajno obranio njegov udarac i sačuvao svoju mrežu. Zanimljive situacije su se počele radati s obje strane, pa je tako nakon dobre akcije Grezda, Marić posljednji u njoj sudionik bio Hajradinović, a kad se očekivalo da će se mreža gostiju i drugi puta zatresti njegov je udarac okrznuo desnu vratnicu. Slaven Belupo se otvorio, a takva je njegova igra omogućila i Osijeku da napada na njegovu nešto razrijeđeniju obranu nego do tada. Za gledatelje je to bio dobitak, jer utakmica je postala zanimljivija i sadržajnija. Potegnuo je s više od dvadeset metara Grgić u 36. minuti, ali lopta je uzdrmala gredu. Pravo je čudo da se na odmor otišlo samo s minimalnom predošću Bijelo-plavih.

Potpunu je kontrolu nad razvojem igre imao Osijek i početkom nastavka susreta. Uprkos ne baš s idejom i organizacijom iz svog veznog reda držao je gostujući sastav pred njegovim kaznenim prostorom, a ovaj iako mu je to očito bila nakana nije pronalazio način kojim bi krenuo u neki kontranapad. A domaćini su igrali dobro i sigurno. Kao i u prvom dijelu utakmice. Kad je Alen Grgić, najbolji pojedinac ovog susreta postigao gol i učvrstio, potvrdio rezultatsku nadmoć svoje momčadi jasno je bilo da je Osijek nakon mjesec dana uspio doći do pobjede i nadvladati rezultatsku krizu u kojoj je bio.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:14