PARTNERI ZAJEDNO

KONAČNO STIGAO TAJ 'PEČAT', DOGOVORENA IZGRADNJA NOVOG MAKSIMIRA Dinamo i Grad Zagreb postigli dogovor oko izgradnje novog stadiona!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 31.10.2019. u 18:26

 • "Gradnja je dogovorena još prije 20 dana, nedostaje samo pečat", rekao je Milan Bandić prije nekih mjesec dana, a čini se da je u međuvremenu stigao i taj pečat...

   Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi sa predstavnicima Dinama, predvođenih predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje nogometnog stadiona Maksimir

  Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture.

  U priopćenju se navodi kako je dogovoreno da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

  Zagreb,061015.
Stadion Maksimir.
Osiguranje stadiona Maksimir pred utakmicu sa Bugarskom.
Na fotografiji: loot na ulazu Jug.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Damir Krajac / CROPIX
   

  Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

  "Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo - ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta," stoji u priopćenju iz gradskog ureda.

  Zagreb, 180919.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka 2019/2020, utakmica GNK Dinamo Zagreb - Atalanta BC.
Na fotografiji: Navijaci.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
  CROPIX
   

  Dinamov predsjednik Barišić u rujnu je kazao kako klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima napravit će se natječaj za arhitektonsko rješenje.

  Stadion bi se gradio u Maksimiru na mjestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, kazao je tada Barišić.

   

  Iz drugih medija