CROPIX
NISU NAUČILI NA PACKE IZ HNS-A

KONSTERNACIJA U DINAMU Odluka disciplinskog suca prihvaćena s nevjericom! Žalba ide, imaju li u Maksimiru nekakvog tajnog asa u rukavu?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. travanj 2017. 14:55

Saša Pavličić-Bekić iznenadio je sve u Maksimiru. Nisu u plavom domu očekivali da će disciplinski sudac okrenuti palac dolje za Soudanija. Nisu naučili dobivati packe iz HNS-a. Ali vremena se očito mijenjaju, Pavličić-Bekić čvrst je tip koji je donosi odluke za koje misli da su ispravne, nije ga briga kako se zove klub ili igrač kad donosi presude.

- Žalit ćemo se na odluku!

Ne žale se reda radi

To nam je jučer kazao direktor kluba Tomislav Svetina. Na pitanje hoće li se žaliti Dinamo ili Soudani, kazao je:

- To sad nije bitno, žalba ide...

Ali čemu se žaliti kad žalba ne odgađa izvršenje odluke i kad je sigurno da će derbi proći bez Mr. Derbyja?

- Kažem vam da ćemo se žaliti i to je to. Daljnjih komentara nemam, sve sam vam rekao - zaključio je Svetina.

Imaju li u Maksimiru nekakvog tajnog asa u rukavu, kad toliko inzistiraju na žalbi? Imaju li nekakav modus po kojem se ipak može “iskemijati” da Soudani ipak zaigra u derbiju? Znamo jako dobro da u plavom domu nikada ne vuku poteze ako drže da im neće donijeti neku korist. Isto tako znamo da Dinamo nikada ne baca koplje u trnje. Dakle, koliko god je jučer bilo izvjesno da Soudani neće istrčati u subotu, nemojte baš sto posto u to biti sigurni. Ostavite još koji postotak da se stvari do subote mogu izmijeniti, nekako nas “pere” osjećaj da se Dinamo neće žaliti bez veze. Jer da su sigurni da Soudani nikako ne može igrati u subotu, ne bi se žalili, ne bi imalo smisla, jer sljedeću utakmicu sa Slavenom Belupom ionako može igrati. Živi bili pa vidjeli.

A kako su igrači Modrih doživjeli kaznu za Soudanija?

- Baš sam nakon treninga saznao da je kažnjen jednom utakmicom neigranja, znači da ga neće biti na derbiju. Jako će nedostajati, godinama igra u udarnom sastavu, zabija, odlučuje derbije... Meni će posebno nedostajati, volim mu gurnuti dobre lopte u igri - kazao nam je jučer Jorge Sammir.

Igrači razočarani

Marko Lešković također je ustvrdio da će Soudani jako nedostajati.

- Vidjeli ste na Rujevici, on jednim potezom može riješiti utakmicu. Soudani nema bez razloga nadimak Mr. Derby. Ako je to konačna odluka, onda stvarno moramo žaliti - kaže Lešković.

Vratar Dominik Livaković na istu temu kaže...

- Žao nam je svima što nema Soudanija, ali ja se nadam da će u subotu onda netko drugi biti Mr. Derby.

Nisu se pomirili

Armin Hodžić bi ako zabije protiv Majstora s mora na tablici najboljih Dinamovih strijelaca prestigao Soudanija.

- On je jedan od naših najboljih igrača, sigurno je da bez njega neće biti lako. Ali vjerujem da će ga netko zamijeniti u golgeterskom smislu. Soudani je “kapitalac”, riješio je mnogo ozbiljnih utakmica, nije lako bez njega. Ali ako se mora, morat ćemo - kazao je Hodžić.

Eto, vidjeli ste kakvo je raspoloženje u Maksimirskoj 128 nakon kažnjavanja Soudanija. Konsternacija je prava riječ, ali, kažemo, stekli smo dojam da se u Dinamu nisu pomirili s odlukom da će derbi proteći bez Mr. Derbyja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:41