Foto: Ante Cizmic / CROPIX
USUSRET DINAMU

KOPIĆ UOČI DERBIJA U VINKOVCIMA 'Nemam straha! Samim dolaskom u Hajduk spreman si da stvari mogu biti fantastične, ali i da mogu ne biti baš dobre'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 21. svibanj 2018. 14:57

Dva dana prije finala kupa protiv Dinama u Vinkovcima (srijeda u 19 sati) pred sedmu silu na Poljudu je izišao trener Hajduka Željko Kopić. Kapetan Zoran Nižić trebao bi se vratiti u kadar za finale, a prema Kopiću Letica je još upitan.

- Nižić će najvjerojatnije biti spreman. Za Leticu ćemo još vidjeti, imamo još danas trening, a i sutra dovoljno vremena. Sigurno nema Lopeza zbog kartona i Juranovića zbog ozljede. Ostali su spremni – referirao je Kopić.

Almeida?

- Jučer je odradio trening, vidjet ćemo još danas. Carbonieri ne može – nabrajao je trener "bijelih".

Atmosfera prije finala daleko je od idealne.

- Ne želim bježati od toga da u ovom trenutku nije sve idealno, ali samo finale kupa, borba za trofej, dres Hajduka su nama dovoljni motivi. Bit ćemo spremni za odigrati pravu utakmicu. Napravit ćemo sve da osvojimo kup – poručio je Kopić.

Koliko Bjelica može preporoditi momčad Dinama?

- Svaka promjena trenera nosi svoje. I igrači Dinama će kao i mi biti motivirani. Vidjet ćemo način na koji će se postaviti. Očekujem otvorenu utakmicu dva ravnopravna suparnika, a vjerujem da ćemo mi biti na kraju ti koji ćemo slaviti – uvjeren je Kopić.

Za cijelu srijedu poslijepodne prognozirana je kiša, što znači da će teren u Vinkovcima biti vrlo težak?

- I nas zanima kakav će biti teren, pratimo i mi prognozu. Adaptirat ćemo se na pravi način. Bez obzira na teren ući ćemo u utakmicu da na kraju iz nje izađemo kao bolja momčad.

Obično takav teren pogoduje borbenijoj momčadi?

- Nema nijednog limitirajućeg faktora da ne izađeš na teren i daš sve.

Ovo je vaše drugo finale kupa, jedno ste protiv Dinama igrali sa Salven Belupom. Kolika je razlika u pritisku?

- Hajduk sam po sebi nosi daleko veći pritisak od Slavena. Tamo nam to bila nagrada za sve što smo dotad dobro napravili. Igrali smo dobro, izgubili smo nesretnim golom. Hajduk je ipak dimenzija više, i ambicije i sve ostalo usmjereni su isključivo na trofej. I pritisak je puno veći – odgovorio je Kopić.

Bojite li se neuspjeha, neosvajanja kupa?

- Samim dolaskom u Hajduk spreman si da stvari mogu biti fantastične, ali i da mogu ne biti baš dobre. Nemam straha, radim na najbolji mogući način, radim sve što je potrebno klubu i momčadi, sve da budemo na najboljoj mogućoj razini. Unutar sebe imamo dovoljno snage i kvalitete da dođemo do trofeja.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Linker
19. travanj 2024 20:34