Croatia's coach Niko Kovac holds a press conference at the Amazonia Arena in Manaus on June 17, 2014 on the eve of their 2014 FIFA World Cup group A football match against Cameroon. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
 PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
IZBORNIKOVA ISPOVIJEST

KOVAČ ZA SN 'Sve sam radio u dobroj vjeri, pokazalo se da sam pogriješio'

U razgovoru za SN, kojeg ćemo objaviti u broju od ponedjeljka, Kovač je iznio analizu nastupa na SP-u
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. srpanj 2014. 00:47

Kako je to i obećao prije polaska, Niko Kovač u svome prvom javnom istupu po povratku s Mundiala ispričao je za čitatelje Sportskih novosti sve doživljaje hrvatskog nastupa u Brazilu. U dugom višesatnom razgovoru s vašim novinarom, kojeg ćemo objaviti u broju od ponedjeljka, Kovač je iznio analizu priprema i nastupa na Mundialu, svoje taktičke ideje i epiloge, ali se osvrnuo i na izrazito negativne reakcije u domaćoj javnosti, poglavito kolega trenera. Slijede djelići promišljanja hrvatskog izbornika iz intervjua koji će izaći u ponedjeljak.

O ‘SKRIVANJU’...

- Nije istina da sam izbjegao razgovore na temu ispadanja iz grupe. O tome sam pričao na tiskovnoj konferenciji nakon utakmice u Recifeu. Odmah drugog dana, u našem kampu, održao sam još jednu tiskovnu konferenciju i bio na raspolaganju (i) hrvatskim novinarima, koji su me mogli pitati što god ih je zanimalo.

O SAMOKRITIČNOSTI...

- Poteze sam vukao u dobroj vjeri, pokazalo se da sam pogriješio. Pa naravno da nakon toga saznanja ne bih sada ponovio istu stvar. No, zar je ta kriva procjena dovoljna za ovu hajku na mene, pogotovo od strane trenera? Ne mogu vjerovati da me najviše blate čak i oni koji su mi se osobno nudili da ih povedem u Brazil kao savjetnike…

O OPROŠTAJIMA...

- Hrvatska nema široku bazu i svaki nam je igrač potreban, i na svakog računamo ako je spreman podrediti se momčadi. Svaka čast svakome pojedincu, ali ni jedan igrač, kao ni trener, ma kako se zvao ne može biti iznad interesa reprezentacije i tako ću se ponašati sve dok sam izbornik.

O NASTAVKU CIKLUSA…

- Prihvatio sam ovaj častan posao prije Islanda u dogovoru s HNS-om, i to na dužu stazu. Kako se nisam euforično ponašao nakon što smo izborili SP, tako sada neću pasti u tešku depresiju jer nismo prošli u osminu finala.

Linker
25. travanj 2024 11:25