U LOVU NA BRAZIL

KOVAČEV IZBOR ZA ISLAND Upali Maleš i Benko, Bubnjić i Vukojević na čekanju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2013. 15:47

Iako neće imati previše vremena za pripreme novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač prepun optimizma dočekuje utakmice s Islandom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Kovač je uvjeren kako hrvatski reprezentativci nisu zaboravili igrati nogomet, što će i pokazati u baražu za 'World Cup'.

- Atmosfera u našim redovima je odlična i igrači prepuni motiva dočekuju utakmice s Islandom. Dečki me uvjeravaju kako je atmosfera u svlačionici super. Do sada je na terenu bilo 11 pojedinaca, no mi nismo tenisači. Moramo se ujediniti jer jedino kao momčad možemo pobijediti Island - naglasio je danas hrvatski izbornik na novinarskoj konferenciji u hotelu DoubleTree by Hilton.

Kovač je svjestan kako 'vatrenima' neće biti lako, no uvjeren je u prolaz.

- Islandu dodatne kvalifikacije nisu pale s neba. Sasvim sigurno neće nam biti lako. Radi se o sjajno organiziranoj momčadi koju vodi iskusni stručnjak Lars Lagerback - naglasio je Kovač dodavši kako je sa suradnicima detaljno analizirao igru našeg suparnika.

- Skenirali smo Island od glave do pete i već smo pripremili plan kako ćemo pristupiti utakmici. Igraju u 4-4-2 ili 4-4-1-1 formaciji. Savršeno su taktički posloženi, baš kao što se uči u školi. Automatizirani su, igraju jednostavno, brzi su i vrlo jaki. Hrvatska je tehnički bolja, no igrat ćemo protiv ozbiljnog i neugodnog suparnika.

Hrvatskog izbornika ne brinu loši vremenski uvjeti koji 'kockaste' očekuju u Reykjaviku. "Sve se odvija u glavi, ako je pristup pravi neće smetati niti mečeva", dodao je hrvatski strateg.

Veseli ga sjajna forma naših igrača, no Kovač tvrdi kako se radi o ekstra igračima koji nisu zaboravili igrati nogomet.

- Možda su izgubili samopouzdanje, ali nisu zaboravili igrati nogomet.

Kovač je pojasnio i zašto je na popis kandidata uvrstio dvojicu igrača Rijeke Matu Maleša i Leona Benka.

- Svojim igrama su zaslužili poziv. Maleš je nepravedno zapostavljen, a cijele je sezone igrao odlično na poziciji zadnjeg veznog. Benko je sjajan u HNL-u, ali i u Europskoj ligi - kazao je Kovač.

POPIS REPREZENTATIVACA

Vratari: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Lovre Kalinić.

Braniči: Darijo Srna, Domagoj Vida, Josip Šimunić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Ivan Strinić, Gordon Schildenfeld, Šime Vrsaljko.

Vezni igrači: Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Niko Kranjčar, Mate Maleš, Ivo iličević

Napadači: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Eduardo Alves Da Silva, Nikica Jelavić, Ante Rebić, Leon Benko.

PRETPOZIV

Zelenika, Kalinić, Bubnjić, Vukojević

Podsjetimo, Hrvatska će prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija protiv Islanda igrati 15. studenog u Reykjaviku, dok je uzvrat na rasporedu četiri dana kasnije na Maksimiru.

Linker
19. travanj 2024 11:03