Goran Mehkek / CROPIX
POPIS REPREZENTATIVACA

Kovačev popis za Bugarsku i Azerbajdžan: Premijerni poziv Antoliću, na listi i Lešković!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. rujan 2014. 14:00

Niko Kovač objavio je listu igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice za EP s Bugarskom i Azerbajdžanom, 10. i 13. listopada.

Najveća iznenađenja na popisu su svakako Domagoj Antolić i Marko Lešković. Dinamov veznjak pruža dobre partije ove sezone što nije promaklo niti izborniku Kovaču te mu je odlučio uručiti premijerni poziv u reprezentaciju.

Ivan Perišić ponovno igra, Mario Mandžukić vratit će se vjerojatno ovaj vikend, tako da Kovač ima sve igrače na raspolaganju. Izbornik je neke mlade igrače, koji mu nisu u pravom planu, prepustio Nenadu Gračanu (Rebić, Jedvaj...).

Kovač se ipak nije odlučio za Niku Kranjčara, koji polako hvata kontinuitet nastupa, a prošli vikend zabio je spektakularni gol u remiju QPR-a i Stokea.

Wolfsburg je poražen od Herthe, no Perišić se vratio na travnjak i zaigrao od 69. minute. Učinio je to brže nego su prve najave govorile, no odradio je odličnu reahabilitaciju u Splitu s dvojcem specijalista za individualni rad, Perom Bilićem i Marinom Krespijem. Inače, suradnicima Igora Jukića koji radi s reprezentacijom.

Napore utakmice izdržao je bez problema, u ramenu nije osjetio nikakvu bol, ono je “kao novo”, ostala je tek žal zbog lošeg rezultata. Već ovaj vikend Perišić očekuje veću minutažu u utakmici s Werderom, iako je jasno da trenutačno nije fizički spreman za jaki ritam 90 minuta. Opet, nakon naporne sezone i Mundiala, Perišić se sada barem dobro odmorio, i kad uhvati formu, trebao bi postati jedan od ključnih nogometaša Wolfsburga te bitan faktor među Vatrenima. Podsjetimo, ozlijedio se krajem srpnja.

Utakmica protiv Bugarske na rasporedu je 10. listopada u Sofiji na stadionu Vasil Levski, a tri dana kasnije, 13. listopada u Osijeku na stadionu u Gradskom vrtu igra se utakmica protiv Azerbajdžana.

POPIS REPREZENTATIVACA

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Strinić (Dnipro), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Marko Lešković (Rijeka), Hrvoje Milić (Rostov), Ivan Tomečak (Rijeka)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Inter), Marcelo Brozović (Dinamo), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Antolić (Dinamo), Alen Halilović (Barcelona B), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Napadači: Mario Mandžukić (Atletico Madrid), Ivica Olić (Wolfsburg), Nikica Jelavić (Hull City), Andrej Kramarić (Rijeka), Duje Čop (Dinamo)

Linker
27. travanj 2024 00:32