HNL

Kovačić najmlađi strijelac u Ligi prvaka, Modri nikad kući nisu tako visoko poraženi!

AUTOR:
 • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.12.2011. u 23:07

 • Usput, Zagrepčani su 12. momčad u povijesti koja je u skupini Lige prvaka ostala bez boda

  Dinamov vunderkind Mateo Kovačić u srijedu je dodao još jednu recku na cijeloj niski rekorda koje je “skinuo” u dresu Dinama. Pogotkom u 40. minuti 17-godišnji Kovačić postao je najmlađi strijelac Dinama u Ligi prvaka.

  Taj naslov preuzeo je od najtrofejnijeg igrača u “modroj” povijesti Mihaela Mikića, koji je mrežu zatresao Portu 7. studenoga 1998., s nepunih 19 godina. Inače, Kovačić je i jubilarni deseti strijelac Dinama u Ligi prvaka. Prije njega za Dinamo su pogotke postizali: Šokota, Mikić, Rukavina, Mujčin, Jeličić, Prosinečki, J. Šimić, Beqiraj i Tomečak.

  S druge strane, Dinamo ja na utakmici protiv Lyona upisao dva velika negativna rekorda, što se tiče europskih utakmica. Nikada “modri” kod kuće nisu poraženi tako visokim rezultatom, 1-7 je gotovo nacionalna i gradska sramota, bez obzira na to što je Lyon objektivno mnogo jača i bogatija momčad. Naspram ovom porazu kod kuće, čak i 2-6 iz Madrida izgleda kao odličan i poželjan rezultat.

  Osim najtežeg poraza u povijesti, Dinamov ukupni nastup u Ligi prvaka ostat će i službeno dosad najgori nastup nekog kluba u Ligi prvaka, što se tiče omjera primljenih i postignutih pogodaka. Nakon 1-7, Dinamov je omjer 3-22 (-19), a dosadašnji je negativni rekord držao moskovski Spartak u sezoni 2002.-2003, koji je imao omjer 1-18 (-17).

  Usput, Zagrepčani su 12. momčad u povijesti koja je u skupini Lige prvaka ostala bez boda.