Damir Krajac / CROPIX
STRADAO KOD RUDEŠA

Kraj sezone za hajdukovca na posudbi: Kiš doživio obostranu frakturu čeljusti

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. ožujak 2014. 09:43

Tomislav Kiš, napadač Hajduka na posudbi u Dugopolju, doživio je obostranu frakturu donje čeljusti na utakmici u srijedu protiv Rudeša u okviru prvenstva Druge lige, igrajući za svoje Dugopolje, a već jučer je brzo i uspješno operiran u splitskom KBC-u na Firulama! Operacija je uspjela, ali za Kiša je sezona završila... Dobra i loša vijest.

Kiš je prevezen u splitsku bolnicu Firule odmah s dugopoljskog terena, netom nakon što se sudario s protivničkim igračem u 70. minuti utakmice u srijedu i morao je biti zamijenjen. Dovezen je hitno, u dresu, u kopačkama...

Prenoćio je u bolnici, uzdrman zbog udarca u glavu, a onda su nakon nalaza liječnici odlučili da ga odmah izjutra hitno operiraju. Lom čeljusti, vilicu s obje strane trebalo je sanirati, postaviti je na svoje mjesto.

Kiša je operirao dr Ivica Pavičić, operacija je uspjela i već u četvrtak predvečer Tomicu su odmah posjetili majka Natalija i brat Martin. Kako nas je informirao o događajima dr Mirko Kontić, v. d. Predstojnika Klinike na odjelu za uho, grlo, nos i kirurgiju glave i vrata, tj. Odjela maksilofacijalne kirurgije.

- Operativni zahvat je izveo kolega dr Pavičić, sve je u najboljem redu, Tomislavu je potreban odmor, u takvom je post-operativnom stanju da ne može ni govoriti – izvijestio nas je dr Kontić.

Sasvim logično, neko vrijeme će se i hraniti na slamku. Zla sreća za Tomislava, ali ipak u nesreći ima i sreće, prošlo je relativno dobro kako je moglo kad je naletio na "rudeški lakat"...

Šteta za mladog golgetera koji je i na drugoligaškim travnjacima učas pokazao kako nesvakidašnje (nesva-KIŠ-ašnje?) umije zabijati golove i da je pravi "fox in the box", u četiri utakmice zabio je četiri gola za Dugopolje i skrenuo pozornost da ga u Hajduku olako ne otpisuju i ne guraju dovijeka na kaljenje.

Snašla ga je ozljeda, lom vilice nije baš svakodnevna pojava, ali Kiš obećaje da će biti jači i od te ozljede i pauze koja će potrajati barem do ljeta. Kiš je na pragu 20. rođendana, proslavit će ga 4. travnja, dakle točno za dva tjedna, a ima sreću da je poslije "rudeškog lakta" naletio na mekanu i nježnu, preciznu ruku dr Pavičića i dr Kontića.

U Dugopolju silno žale, trener Joško Španjić je rekao:

- Ostali smo bez sjajnog realizatora i krasnog momka, bio je na pravom putu da dokaže kako mu je mjesto u Hajduku.

U Hajduku strepe nad svojim Kišom, danas će ga odmah posjetiti, liječničku skrb koordinirao je Hajdukov liječnik dr Jurica Rakić, a dr Mirko Kontić i dr Ivica Pavičić članovi su Hajdukove liječničke komisije.

Linker
25. travanj 2024 09:21