HNL

Kraj sezone za pojačanje od 1,6 milijuna eura! Mamić: 'Taravel pauzira šest mjeseci’

AUTOR:
 • Alen Lesički

 • OBJAVLJENO:
 • 20.02.2014. u 15:37

 • Dinamove europske ambicije doživjele su ozbiljan udarac nakon što se Jeremy Taravel ozlijedio na treningu u srijedu. Francuzu je stradao križni ligament i pauzirat će najmanje šest mjeseci...

  - To je veliki udarac za nas. Financijski i sportski - bila je reakcija Zorana Mamića dan kasnije.

  Zanimljivo, Taravel, koji je u transferu vrijednom 1,6 milijuna eura stigao ove zime iz belgijskog Lokerena, navodno je već imao problema s istim koljenom.

  - To je bilo davno. Čini mi se u sezoni 2006. i od tada je igrao u punom pogonu. Uostalom, da je bio i najzdraviji, opet bi se dogodilo - tvrdi trener Dinama koji je s Taravelom potpisao ugovor koji traje još pune četiri godine.

  - Ne razmišljamo o raskidu ugovora ili nečem sličnom. Prije se uzdam u onih nekoliko postotaka šanse koje su ostavili liječnici prije pregleda magnetskom rezonancom - nadao se Zoran Mamić.

  Na ljeto novi stoper

  Međutim, malo kasnije stigli su nalazi i postalo je izvjesno da će sportski direktor morati u šoping.

  - Nažalost, do ljeta ništa od novog stopera. Sada bismo eventualno mogli dobiti igrača bez ugovora, ali to poteže pitanje njegove kvalitete i fizičkog stanja u kojem se nalazi.

  Ozljedom Taravela, Mamić se našao u neočekivanim problemima na stoperskim pozicijama. Šimunić je veteran koji vrlo vjerojatno igra svoju posljednju sezonu. Lee Addy ne ulijeva sigurnost, a Jozo Šimunović i Igor Capan su mladići koji tek skupljaju iskustvo.

  - Na njih možemo računati i vjerojatno će u prvenstvenim utakmicama dobiti priliku da se dokažu.

  No, činjenica je da u obrani škripi. Ne pamtimo kada se dogodilo da pet utakmica u nizu završavaju s primljenim pogotkom.

  - To nije samo problem obrane već cijele momčadi. Pa pogledajte gol Splita, koji je krenuo ubacivanjem sa strane u kojem su naši napadači krivo stajali. Do Ježine bih mogao nabrojati petoricu koji nisu radili svoj posao.

  Ostaje li Fernandes?

  Osim Taravela, probleme bi Dinamu mogao donijeti i Junior Fernandes. Klub se do travnja mora odlučiti hoće li aktivirati klauzulu o otkupu ugovora. Prema prikazanom, Fernandesov ostanak u Maksimiru nije sporan. No, postoje ‘stini’ detalji koji bi mogli otežati poziciju Dinama.

  - Iako imamo definirane uvjete s igračem i Leverkusenom, pitanje je što će se dogoditi ako se pojavi treći klub ili ako Junior odluči da mu se ipak ne ostaje u Dinamu.

  Treći maksimirski upitnik je onaj nad glavom Alena Halilovića. Zdravko Mamić je najavio, a brat Zoran potvrdio da Barcelona dolazi u Zagreb.

  - Maloprije sam se čuo s njima i najavili su dolazak - ostao je zagonetan Mamić mlađi.