CROPIX
SN-OV GOST KOMENTATOR

KRUNO JURČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU Sramotno je kako Hajdukova obrana izlazi u ofsajd! Potpuni taktički nered, to podsjeća na veteranski nogomet...

Kod mene prevladava generalni dojam da je rezultat jadranskog derbija na kraju realan. Recimo da se susret može podijeliti na dva poluvremena, prvo koje je pripalo Hajduku te drugo u kojem su gosti bili nešto bolji. PIŠE: KRUNO JURČIĆ
Piše: Kruno JurčićObjavljeno: 13. ožujak 2017. 18:00

Splićani su ušli s više energije, s više emocija, posebno mislim na pojedince poput Hamze i Futacsa. Tu me Rijeka razočarala! E sad, koji je tome razlog, jesu li ušli presigurno, razmišljaju li već o naslovu, što bi bilo pogubno, ili nešto treće, to ne znam, ali startali su energetski jako slabo.

Znate, mi treneri volimo reći da derbije odlučuje kontrola emocija i u tom pogledu nije loše da si miran, ali meni se činilo da gosti uopće nisu bili u utakmici. Tu se Hajduk od prve minute nametnuo na svom travnjaku.

Lošoj predstavi Rijeke u prvih 45 minuta jako, jako puno kumovali izostanci Ristovskog i Vešovića. Općenito, kada Rijeci ne ide kroz sredinu, uvijek pronađu ideju na desnoj strani, njih dvojica su strašno ekonomični i vrijedni igrači, posebice u pogledu trke, asistencija, kombinatorike. Problem je bila i posljednja linija, poglavito igra Eleza koji je taktički loše čuvao Futacsa. Takvi masivni igrači ne čuvaju se tako da mu ‘jašeš’ na leđima jer on samo to čeka, onda on ima oslonac i tu je komotan. Također, Mađara ne poznajem kao brzog igrača, ali kako ih je u sprintu ostavio u nekoliko situacija, bilo je to frapantno.

U drugom poluvremenu se situacija promijenila. Rijeka je ušla čvršće, a Hamza, Vlašić, Erceg, pa i Savvas, energetski su padali kako je vrijeme odmicalo.

Bilo je to za očekivati jer su prvi dio odigrali iznad granica vlastitih mogućnosti. U tom veznom redu nedostajao mi je jučer Bradarić, on se tehnički mora nametnuti, ako uzmemo da Mišić ima moć, a Franko realizaciju.

Rekao bih još samo nešto o Hajdukovoj obrani, to kako su oni neselektivno izlazili u ofsajd, to je bilo sramotno. Potpuni taktički nered! Podsjećalo je to na veteranski nogomet, tako oni dižu ruku stalno i traže ofsajd kad ne mogu više trčati... Tu je Rijeci nedostajao netko iz drugog plana, sjećam se utakmice kada je Tomasov baš na taj način briljirao na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 19:24