Hajduk.hr
JURICA RADIĆ IZ TURSKE

KVAR ZRAKOPLOVA IZMUČIO SPLIĆANE Hajduk stigao na pripreme u nikad jačem sastavu, evo tko su nova imena na popisu od čak 49 članova ekspedicije!

HAJDUK U TURSKOJ Splitska ekspedicija do Beleka gdje se nastavljaju pripreme putovala čak 10 sati
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. siječanj 2018. 17:32

Od jučer su Bijeli na novoj adresi, hotel Kempinski, zadnja pošta Belek. Do kraja siječnja u tom turskom ljetovalištu brusit će formu za proljeće i pritom će odigrati tri test-dvoboja (Zürich, Lech, Spartak Trnava). Međutim, pošteno su se hajdukovci namučili dok su stigli do Beleka, svog pripremnog odredišta ove zime, jer proveli su više od 10 sati na putu. U Istanbulu su zbog kvara zrakoplova izgubili dva i pol sata čekajući prvo u zrakoplovu, a onda u autobusu na pisti ispred novog aviona koji je hajdukovce trebao povesti do Antalye.

- Zbog malih tehničkih problema kasnit ćemo 10-ak minuta.

Počelo je optimistično, kao da je sitnica u pitanju. Ali nije se tako i nastavilo. Deset po deset minuta i eto na kraju problema. Turska servisna služba rastrčala se po zrakoplovu i baš kada se činilo da će se avionom prolomiti uzdah olakšanja, pilot je putnicima priopćio vijest.

- Nažalost, morat ćemo se preseliti u drugi zrakoplov.

Iz zrakoplova opet u autobus, pa dok se preselilo osoblje i tako mic po mic, pala je noć dok je kiša natapala zračnu luku Atatürk u Istanbulu.

U Antalyju su Bijeli sletjeli nešto prije 18 sati, potom im je trebalo još 45 minuta do luksuznog hotela Kempinski i tako je Belek već uhvatila hladna noć. Težak dan za hajdukovce, dug i naporan, ne čudi stoga što je sinoćnji trening otkazan. Nije neki preveliki problem, pred hajdukovcima su ipak još dva tjedna Beleka.

Ugodno je počelo jutro utorka, jer Bijeli su prespavali u Zagrebu, lagano doručkovali i potom se uputili prema Zračnoj luci Franjo Tuđman. Izbjegli su onaj rani, popularno zvani “pekarski” avion iz Splita za Zagreb.

Screenshot: Kempinski Dome

Poput Reala...

Do Istanbula je išlo glatko, u zračnoj luci Atatürk najviše je pozornosti izazvao Hugo Almeida. Prepoznali su ga neki od aerodromskih djelatnika, a neugodno su u Portugalca zurili i nogometaši turkmenistanskog FK Ahala.

Nama dakako nepoznatog kluba iz bivše ruske republike, ali igrači u zelenim trenirkama trljali su oči kao da nisu vjerovali da ispred sebe vide upravo 33-godišnjeg slavnog Portugalca, nekoć igrača velikih europskih klubova.

- Vidi, Almeida! - gurkali su se Turci i Turkmenistanci međusobno se došaptavajući.

Almeida je najpoznatiji među Bijelima, u Turskoj i dalje zvijezda, jer onaj tko je s toliko uspjeha nosio dres Bešiktaša, kao što je to radio Portugalac, taj se ne zaboravlja.

Zanimljivo je da je Hajduk na pripreme u Tursku stigao u “nikad jačem sastavu”. Pored trenera Kopića i njegova stožera, tu je 21 čovjek iz pratećeg ansambla! Liječnik i četiri fizioterapeuta, tri djelatnika press službe, dva ekonoma, tri kondicijska trenera predvođeni Luigijem Febbrarijem, psiholog, team menadžer, te po prvi put na pripremama, nutricionistica i povjerenik za sigurnost.

Svi su segmenti pokriveni, od prehrane do medijskog segmenta. Kao u Real Madridu. I smještaj je takav, jer hotel Kempinski Dome najbolji je hotel u kojem je Hajduk boravio u dosadašnjih 10 odlazaka u Tursku. Nije jubilarni, ali 11. će ostati upamćen po najboljim uvjetima u kojima uživaju Bijeli.

A gdje je Dinamo? Stiže danas i bit će smješten tek nekoliko stotina metara od Kempinskog u hotelu Regency. Šaljivčine kažu da će od srijede navečer Hajduk i Dinamo u Turskoj biti bliže nego na prvenstvenoj ljestvici.

Dolazi Mađar Adam Gyurcsa, nije daleko ni Rumunj Steliano

Što se tiče popisa putnika, Hajduk je u Belek stigao u najjačem sastavu, sa čak 49 članova pripremne ekspedicije! A bit će i novih imena, jer krilnog napadača Mađara Adama Gyurcsa, odnosno Đuru, kako su ga navijači već prozvali, već čeka soba u Hajdukovu hotelu. Jučer je na Poljudu obavio testove i ne bi bilo iznenađenje da se večeras ili najkasnije sutra ujutro pojavi u Beleku. Stiže 26-godišnjak na posudbu iz poljskog Pogon Szczecina kao igrač zamjene na Ercega.

Nije daleko ni Rumunj Filip Steliano, lijevi bek za kojeg Hajduk licitira u odštetnom zahtjevu nudeći 400.000 eura. Ugovor Steliano ima do ljeta 2019., ali ima i problema s navijačima, jer rumunjski mediji javljaju da se s jednim od navijača Dinama Bukurešt žestoko sukobio prilikom odlaska momčadi na Cipar u ponedjeljak navečer. Steliano je imao obećanje trenera Mirute da će ovog proljeća ponijeti kapetansku vrpcu, ali zaredali su se problemi zadnjih mjeseci i Steliano je pred odlaskom. Dva igrača su vrlo blizu dolaska, a 28-orica su već u Beleku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 05:56