screenshot Twitter
NOVI KORAK U KARIJERI

LEGENDA ENGLESKOG NOGOMETA SE NE MOŽE ZAUSTAVITI! JOŠ JEDAN NOGOMETAŠ OSIJEKA POTPISAO ZA SLAVNI KLUB 'Nevjerojatno! Ovo sam sanjao još kao dijete'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 31. kolovoz 2018. 19:01

Eros Grezda u petak je i službeno postao igrač Rangersa. Ono što se znalo već nekoliko dana sada je dobilo i službeno potvrdu na stranicama kluba iz Glasgowa, koji je objavio da je dojučerašnji krilni napadač Osijeka i standardni reprezentativac Albanije postao njihov novi igrač. Inače, četrnaesti kojeg je ovoga ljeta doveo novi menadžer Steven Gerrard.

Grezda se tako priključio svom dojučerašnjem suigraču i kapetanu u Osijeku Borni Barišiću te Nikoli Katiću, a Osijek bi od ovog transfera trebao uprihoditi oko 2,8 milijuna eura na rate. Grezda je, podsjetimo, imao odštetnu klauzulu od 2 milijuna eura, a kako Škoti taj iznos nisu htjeli uplatiti odjednom morali su pristati na to da Osijeku plate više nego što je u Grezdinom ugovoru „uglavljeno“ kada je prije godinu i par mjeseci došao iz Lokomotive.

Tako je 23-godišnji napadač potpisao s Rangersima ugovor za sljedeće četiri godine, s time što bi Osijeku trebao pripasti i postotak od njegova sljedećeg transfera, slično kao i u Barišićevom slučaju, gdje je dogovoreno 12 posto od sljedećeg transfera. Inače, Barišić je svojim novim poslodavcima navodno i sugerirao da bi im Grezda bio sjajno napadačko rješenje.

- Ovo mi je nevjerojatno iskustvo. Kao dijete sam sanjao da ću igrati u velikom klubu koji prate velik broj navijača i sada sam ovdje. Stvarno ne mogu dočekati da zaigram pred našim navijačima. Mislim da je ovo pravi trenutak za mene, da se preselim u dobru ligu i veliki klub poput Rangersa. Ovo je stvarno veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Sretan sam što sam ovdje – poručio je Grezda.

Osijek, 090917. 
Stadion Gradski vrt.
Nogomet.
Prva HNL, utakmica izmedju NK Osijek - Hajduk. 
Na fotografiji: slavlje igraca Osijeka. Eros Grezda slavi pogodak. 
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix

Osijek, pak, s druge strane također radi zadnjeg dana prijelaznog roka, a do zaključenja ovoga teksta klub je objavio kako je na posudbu do kraja sezone s pravom prvokupa na njezinom kraju doveo Marijana Ćavara. Riječ je o 20-godišnjem mladom reprezentativcu BiH, bivšem igraču Zrinjskog, koji je zimus ostvario transfer u Eintracht iz Frankfurta, ali kako tamo nije dobio pravu prigodu odlučio se na dolazak u Osijek, koji ga je htio i prošle zime.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:18