CROPIX
IGRAO I ZA HAJDUK I ZA DINAMO

LEGENDARNI SRĐAN MLADINIĆ ZUJO ZA SN: Dinamo ima rupa u obrani, Hajduku se pod Kopićem to još nije događalo

SRĐAN MLADINIĆ Igrač koji je u karijeri nosio dresove Hajduka i Dinama
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. veljača 2018. 15:00

U tri godine promijenio je tri kluba. Ne bi tu bilo ništa posebno da Srđan Mladinić Zujo nije u te tri godine igrao za Hajduk i Dinamo: iz Hajduka je 1994. prešao u stobrečki Primorac, a iz predgrađa Splita nakon godinu dana otišao u Dinamo.

I s Hajdukom i s Dinamom osvajao je naslove prvaka, čime se rijetki mogu pohvaliti. Danas živi u Splitu, ima nogometnu školu i sa zanimanjem prati zbivanja u HNL-u.

Ohandza kao Asprilla

- Sve gledam, detaljno pratim. Hajduk se u Vinkovcima prošle nedjelje tražio prvih 15 minuta, poslije se igra potpuno otvorila. Dominantni su bili hajdukovci, mora se to priznati. Bijeli su u dobrom trenutku - reći će nam Srđan Mladinić Zujo.

Nije samo Hajduk slavio u Slavoniji; i Dinamo je pobijedio u Osijeku.

- Hajduk je dobro posložen, to odavno govorim. Ima kadar za prvih 11, ali što je još važnije, ima i klupu. Momčad ima širinu i to je velik plus. Ali igrači trebaju shvatiti da je došlo vrijeme da se odigra hrabra utakmica. Samo moraju izaći i igrati kako znaju. Hajduk nikada zadnjih godina nije imao ovoliko raspoloženih igrača u napadu.

Foto: Duje Klaric / Cropix
CROPIX

Zujo je bio stoper, zato prepoznaje opasne ofenzivce.

- Svi ističu Ohandzu, ali nije samo Ohandza, tu su igrači iz drugog plana, poput Hamze i Caktaša. Napadačku je taktiku teško temeljiti na samo jednom igraču. Ima Hajduk četiri-pet igrača za koje je, jednostavno, bilo pitanje trenutka kada će proraditi. Zato Hajduk nikada nije bio bliže pobjedi u Maksimiru.

Ali ima Dinamo iznimnu klasu Soudanija, ima lidersku poziciju i nema poraza ove sezone.

- Soudani je najbolji stranac koji je igrao u HNL-u u zadnjih pet godina. Ohandza? Jak, prodoran, teško ga je čuvati. Podsjeća me na Asprillu. Kakav je to bio igrač... Tukli smo ga Šimić, Jurić i ja. Uzalud. Ti ga tučeš, on tuče tebe. Takav je Ohandza. Težak, moraš ga pametno čuvati. Almeida? Visok, jak, u karijeri nisam igrao s takvim igračem. Po snazi je k’o Viduka.- kaže Mladinić i dodaje:

- Ja bih uživao u trenutku - pun Maksimir, utakmica za gušt i nadjačavanje. Treba živjeti svaku utakmicu. Sutra može biti šest bodova, ili devet, a može i 15, ovisno o tome kako prođeš u derbiju. Derbi je gušt dobiti, ma gdje bio na ljestvici.

Koje derbije pamti Zujo Mladinić? Prvo iz Hajduka.

- S Hajdukom 0:0 u ljeto 1993. kada smo uzeli Superkup na Poljudu. Pun stadion, fantastičan osjećaj.

Srce za Hajduk

S Dinamom?

- Isto u Splitu, Dinamov poraz od 2:3 i moj pogodak. Jedan od ljepših u karijeri. Nadam se da će biti efikasna utakmica, derbi s puno golova, kako smo nekoć znali odigrati. Četiri gola, to je moja prognoza. Dinamo je pokazao da ima mana, u Osijeku su vodili 4:0 pa primili dva gola. Znači, imaju rupa u obrani. Hajduku se to nije događalo s Kopićem. Znam obojicu trenera, s Cvitanovićem sam igrao. I obojici bih poručio da je došlo vrijeme za pravi derbi. Uz kvalitetno suđenje, dakako.

Za kraj i prognoza, navijačka?

- Zna se za koga navijam, zna se da je srce za Hajduk.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:35