Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
REAKCIJE STRUČNJAKA

LEGENDARNI 'TRENER SVIH TRENERA' ODUŠEVLJEN SAMMIROVIM POVRATKOM 'On je jedan od najvećih koji su prošli kroz Dinamovu kuću'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. siječanj 2017. 16:33

Miroslav Blažević (81) uvjeren je kako je Dinamo povukao sjajan potez vraćanjem bivšeg igrača u svoje redove. Sammir je, sudeći prema Ćirinim riječima, njegov ljubimac.

- Sammir je jedan od najvećih nogometaša koji su prošli kroz Dinamovu kuću. Ima 29 godina, taman da možemo kazati kako je potpuno zreo, vjerojatno i efikasniji nego ranije. Sada je u punoj snazi, samo treba vidjeti je li imao kakvu ozljedu jer to bi umanjilo njegovu nogometnu kvalitetu koja je za mene neupitna. On je provjerena kvaliteta s kojom se Dinamo sigurno ne bi zabunio.

Čudi li Blaževića što je Sammir odlučio Kinu zamijeniti Dinamom?

- Istina, to je dobro pitanje, jer je Kina sigurno obećana zemlja u kojoj je imao sjajna primanja. Pitanje je u kakvom je stanju, ali on je igrač s vrhunskim nogometnim kapacitetima. Ponavljam, radi se o jednom o najnadarenijih nogometaša u Dinamovoj povijesti. Veseli me što se vraća u Maksimir, jako sam sretan jer je to pojačanje u koje nitko nema razloga sumnjati.

Sammir je prvo ovozimsko pojačanje Modrih. Dovoljno da Modri dostignu velikih šest bodova zaostatka za vodećom Rijekom?

Sve će podignuti

- Apsolutno! On će valorizirati svu nadarenu Dinamovu mladost koja je vapila i čeznula za jednom takvom nogometnom genijalnošću koju Sammir ima. On neće ugušiti Dinamove mladiće, dapače! Sammir će ih sve dići zbog kvalitete koju posjeduje - zaključuje Blažević.

Branko Strupar (46) bivši je napadač Dinama i veliki navijač maksimirskog kluba. Na sličnom je tragu kao Blažević.

- Sammir je bio ekstraklasa, otišao je u Kinu i zaista ne znam zašto je otišao iz takvog raja. Je li riječ o ljubavi prema Dinamu i Zagrebu koji su mu sve pružili ili nešto drugo, ne znam. Novca ima, ako u srcu ima ljubavi prema Dinamu kakve imamo i mi iz Zagreba, onda bi to trebalo biti to. U najboljim je godinama, sigurno dvije-tri godine može igrati na vrhunskoj razini. Bio je svjetski igrač, samo što mi je sada bio daleko od očiju pa mi je teško komentirati - kaže Strupar i dodaje:

- Igrački je bio jedan od boljih u Dinamu, no pitanje je u kakvom se stanju vraća. Nadam se da je u punoj snazi, jer bi tada bio istinsko pojačanje za Dinamo. Bio je pravi igrač, sazrio je u potpunosti i možda više nema onih dječjih bolesti. Ako dođe Sammir iz njegovih najboljih dana u Dinamu, poput onog Sammira koji je rušio Villarreal, onda je sigurno pravo pojačanje s kojim Dinamo može dostići Rijeku.

Linker
20. travanj 2024 06:11