Foto: Tom Dubravec / CROPIX
ŠPACO NE GUBI DUH

LEGENDI HAJDUKA AMPUTIRANA POTKOLJENICA 'Valjda će sad sve biti bolje, vjerujem u to, opet ću ja do Poljuda, sve dobro ide!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. rujan 2017. 15:53

PIŠE SLAVEN ALFIREVIĆ

Stanko Poklepović (79) opet je bolnici, proživljava neugodne dane, ali nipošto ne gubi duh, makar nije lako: legendarni trofejni trener Hajduka ponovno je podvrgnut operativnom zahvatu, lijeva noga mu je amputirana do koljena, hospitaliziran je u splitskoj bolnici, operaciju je uspješno obavio poznati kirurg dr Ante Kanjer.

Šjor Špaco je u splitskoj bolnici na Firulama, na odjelu vaskularne kirurgije:

- Znam ja, sad ćete vi mene pitati o bolesti mojoj, tegobama i kako mi je. Dobro je sve, prošla operacija, brzo ću doma, ali ja bih radije pričao o nogometu, o balunu i komentarima... I da komentiram vaše komentare!, govori Poklepović za Slobodnu Dalmaciju.

To bi mu bio poseban gušt. Bit će opet prilike...

- Nego šta nego će bit, opet ću ja do Poljuda – šjor Stanko se ne da, osjeti se njegov vječni optimizam u čvrstom glasu.

Uz njega je familija, supruga Kitica, sve do unuke Lucije.

- Paze na mene da mi štogod ne pofali, hvala i osoblju bolnice i svim likarima. Sve dobro ide, da kucnem o drvo!

Šta se dogodilo, interesira nas. Nema krzmanja u Poklepovića, otvoreno se priča:

- Prilikom nedavne operacije kuka, kad sam pao na Braču i morao na operaciju, e, pa uslijed toga došlo je do zastoja i začepljenja u krvnim žilama u lijevoj nozi s kojom sam i ranije imao tegoba. Počeli su se sad stvarati novi problemi i postojala je realna opasnost od suhe gangrene i većih komplikacija. Doktor Kanjer mi je savjetovao amputirati lijevu nogu do potkoljenice. Sad će to bit sve dobro, bolje. I smetnje bi trebale prestati – govori nam šjor Špaco, a pomaže u razgovoru i u detaljima i njegova supruga, gospođa Kitica.

Nada je da bi se iz splitske bolnice, s Firula, Poklepović mogao preseliti na kućnu njegu već početkom idućeg tjedna.

Da podsjetimo, već neko vrijeme Poklepović ima smetnje sa cirkulacijom u lijevoj nozi, zimus je u Zagrebu obavljen prvi operativni zahvat na stopalu, bilo je to u veljači, zbog slabe cirkulacije odstranjena su mu četiri prsta. Onda je pušten na kućnu njegu, malo kod kuće, malo u splitskoj bolnici na terapiju, uspio se oporaviti i otišao je na svoj Brač, u svoju Milnu...

Na Braču mu se dogodila nezgoda, pao je kad je kupovao novine u Supetru, u padu kod kioska mu je naciknuo kuk, uslijedila je nova operacija. A nakon tog zahvata opet komplikacije s krvotokom u lijevoj nozi. I odluka koja bi trebala biti spasonosna: amputacija potkoljenice.

- Valjda će sad sve biti bolje, vjerujem u to...

Prije dvije i pol godine Hajduk je pobijedio u Osijeku sa 1:0 zgoditkom Andrije Balića, Poklepović je vodio "bijele", svladao Osječane što ih je vodio Ivo Šušak. Hajduk je danas opet u Osijeku, a istodobno šjor Špaco vodi drugačiju bitku: u bolničkoj sobi na Firulama, za što bolji i uspješniji oporavak nakon treće operacije u kratko vrijeme.

Dojam s razgovora je optimističan, dostupan je na mobitelu, spreman za ćakulu, ne dugu kao inače, jer mir u bolnici je potreban i neophodan, ali na tegobe (se) gleda: vedro!

- Bit će sve dobro!

I sad će svi navaliti u posjete, da izljube i zažele brz oporavak šjor Špaci.

- Ma, ne brinite, opet ću ja u Poljud, na utakmicu moga Hajduka – optimizam drži legendarnog trenera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:19