CROPIX
NOVI UGOVOR, ILI RASTANAK?!

LJUBIMAC TORCIDE U KRUPNOM PLANU Frane Zolja može pregovarati s drugim klubovima, no Hajduk mu nudi plaću kakvu je teško odbiti!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. siječanj 2018. 09:16

Franck Ohandza dobio je ponudu Hajduka za novi ugovor, jer aktualna obveza s Bijelima 26-godišnjem Kameruncu završava ovog ljeta. Praktički, Ohandza već može pregovarati s novim klubom, ali Frane Zolja, kako mu navijači tepaju, ulazi jedino u pregovore s Hajdukom, potvrdio nam je njegov menadžer Oliver Koenig.

- Razgovaramo s Hajdukom oko produljenja ugovora - kazao nam je Koenig koji za sada ne namjerava dolaziti u Split.

- Vjerujem da će ovog puta sve proći mirno i profesionalno. Ionako nema ništa spektakularnog za medije - poručio je Koenig ne želeći pritom da novu priču oko produljenja ugovora kamerunskog napadača ponovno obasjaju medijski reflektori.

Upitali smo Koeniga može li potvrditi informaciju da je Hajduk Ohandzi ponudio 20% bolje uvjete negoli se nalaze zapisani u sadašnjem ugovoru, međutim Nijemac je bio odrješit.

- Diskutiramo s Hajdukom, to je jedino što ću vam reći.

Istječe u lipnju

U Splitu se doznaje da bi Ohandza, ako pristane na novi ugovor s Bijelima, mogao zarađivati 14.000 eura bruto umjesto dosadašnjih 12.000 eura koliko ima u aktualnom ugovoru koji istječe u lipnju ove godine. Došao bi s tom plaćom do razine primanja koju ima i njegov kolega u napadu Said, ali Koenig nije želio potvrditi ponudu povećanja, pa ostaje informacija kao neslužbena dok ne dobije konkretnije obrise. Međutim, od svega je ipak najvažnija činjenica da se Ohandzi nudi novi ugovor, a jasno je i zašto.

Prvi je razlog činjenica da je Franck uz Ercega bio ključni čovjek u Kopićevu rezultatskom podizanju Hajduka na kraju jeseni. Kod novog trenera dobio je Ohandza puno veću minutažu negoli je imao s Carrillom. Prošle jeseni imao je golgeterski post od dva mjeseca koji je prekinuo upravo u zadnjoj utakmici koju je Carrillo vodio Bijele, protiv Rudeša početkom studenoga. Ali, tek od tada je krenula njegova igračka renesansa, zabijao je u kasnu jesen kao da je sredina ljeta i potom u javnost poslao jasnu poruku:

- Nisam samo ljetni čovjek, zabijam i kada je hladno!

Zabio je ukupno osam pogodaka u prvom dijelu sezone, s tim da je u Kopićevu mandatu pogotkom u Osijeku otvorio Bijelima put prema polufinalu Kupa, a potom je sa dva zgoditka riješio i susret s Lokomotivom na Maksimiru. Za kraj je zgoditkom i asistencijom “probio” Inter na Poljudu da netko ne bi slučajno posumnjao u odluku glede ponude novog ugovora. Uza sve navedeno što je pružio na terenu, Ohandza je odlaskom Ercega postao prvi napadač Bijelih. Klasa koja se u bijelom dresu dokazivala u protekle dvije godine, a da nije bilo ozljeda u prvoj sezoni, sigurno bi njegov učinak bio i veći od 23 pogotka i 12 asistencija u 65 nastupa.

I tu dolazimo do trećeg razloga zašto se Ohandzi može produžiti ugovor. Uz prošlojesenski učinak i činjenicu da je otišao Erceg, ide i podatak da su ozljede mimoišle Kamerunca u kalendarskoj 2017. godini.

Nije imao duljih izbivanja, tek poneku utakmicu zbog mehaničkih ozljeda je izbivao s travnjaka. Zato je Hajduk i stavio jasnu ponudu na stol, a razvidno je da će ove godine, za razliku od prošlosezonskog produljenja pregovori proteći u mirnijem ozračju.

Nije upitno

Prije godinu dana Franck Ohandza je pred odlazak na pripreme u Tursku bio u opasnosti ostati u Splitu ukoliko ne produlji obvezu sa splitskim klubom. Ovog puta kamerunski napadač u Tursku ide produljio ili ne. Čak ni proljeće ne bi trebalo biti upitno, jer bez obzira hoće li potpisati novi ugovor, Hajduk će Ohandzu koristiti ako bude u pravoj formi. Hajduk je dao ponudu, Ohandza koji se danas priključuje pripremama poljudskoga kluba na potezu je u komfornoj situaciji, bez žurbe i pritiska.

Linker
16. travanj 2024 23:46