Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PRVA HNL

LOKOMOTIVA I ISTRA PODIJELILI SU PLIJEN U KRANJČEVIĆEVOJ Domaćini su na kraju mogli ostati i bez ijednog boda

U susretu 31. kola Prve HNL Lokomotiva i Istra 1961 su odigrali 0-0 na stadionu u Kranjčevićevoj.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 22. travanj 2018. 23:41

Lokomotiva i Istra 1961 podijelili su plijen u Kranjčevićevoj. Puljani su uzeli vrijedan bod, približili su se Rudešu, koji ima utakmicu manje na svega bod zaostatka, dok su se Lokosi s druge strane poravnali na petom mjestu s Interom koji se sutra sastaje upravo s momčadi iz zapadnog dijela Zagreba.

Trener gostiju Darko Raić-Sudar nije eksperimentirao, na teren je poslao najjaču moguću postavu u ovom trenutku. S druge strane Goran Tomić imao je malih problema s izostancima, vidjelo se jučer koliko zapravo nedostaje motor momčadi - kapetan Ivan Šunjić. I ovu je utakmicu Tomić započeo u 4-4-2 sustavu s Radonjićem i Krstanovićem kao tandemom u napadu. Međutim, nije to izgledalo dobro kao u prošlom kolu protiv Rudeša. Momčad s Kajzerice djelovala je bezidejno, nije znala kako probiti kompaktnu Istru. Puljani su u susret ušli puno odlučnije, uspjeli su se u određenim razdobljima utakmice nametnuti. Prednjačili su Bady i Matei, koji su stvarali najveću opasnost domaćinu. Međutim, u prvom dijelu nije bilo izrazitih prilika, falilo je konkretnosti s obje strane.

Ipak, početkom nastavka Istra je bila nadomak vodstva, vjerojatno će se Franjo Prce još dugo pitati zašto to nije pogodio. Izveo je prekid Matei, na drugoj vratnici branič momčadi s Drosine ostao je sam kao duh, ali bio je zamalo neprecizan. Nedugo kasnije pokušao je i Bady, ali njegov dobar udarc obranio je Hendija.

U tom je periodu Istra bila bolji takmac, čak je Roce i zatresao mrežu, ali je prvi pomoćni, Zobenica podignuo zaleđe, naime Matas koji je ubacio za Rocu bio je u nedozvoljenoj poziciji. Na ponovljenoj se snimci vidjelo kako je odluka ispravna.

Kako je utakmica išla prema svome kraju, Istra je, očekivano, padala. Događalo se to Puljanima i u prošlim utakmicama, logično, obzirom s kakvim se problemima suočavaju na svakodnevnoj bazi.

Nije to Lokomotiva uspjela iskoristiti, nije bilo žara u njezinoj igri, štoviše mogla je ostati i bez tog jednog boda da je Vojnović kada je tukao glavom imao malo više sreće...

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:45