Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PRVA HNL

LOKOMOTIVA KIKSOM U KOPRIVNICI OSTALA BEZ ŠANSI ZA EUROPU Belupo otkinuo gostima dva važna boda, Drožđek dao Lokosima nadu u završnici, ali nije išlo

U dvoboju 34. kola Prve HNL u Koprivnici su Slaven Belupo i Lokomotiva odigrali 1-1 (0-0).
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. svibanj 2019. 20:12

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA (Lima 49' / Drožđek 75')

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Filipović – Iharoš, Međimorec, Šarlija, Goda – Puclin (od 76. Mladen -), Plantak, Jajalo – Dolček (od 53. Bogojević), Lima, Delić (od 90+1. Doležal).

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić – Hujber, Majstorović, Kolinger, Lecjaks – Jakić, Đurasek (od 69. Mlinar) – Kastrati (od 52. Maružin), Ivanušec, Uzuni – Radonjić (od 56. Drožđek).

Lokomotiva je remijem u Koprivnici i matematički ispala iz kombinacija za europski plasman. Gostima s Kajzerice trebala je pobjeda, no nisu je ostvarili, uzeli su samo bod. Ipak, odigrali su znatno bolje i motiviranije nego protiv Osijeka u prošlom kolu, kad su poraženi s 0:4.

Utakmica je bila vrlo borbena, ne i previše kvalitetna. Inicijativu je uglavnom vodila Lokomotiva, Slaven je dobro odolijevao. Nije igračima bilo lako jer je dosadna kiša padala cijelo vrijeme, no barem odigravanje utakmice nije došlo u pitanje jer je i Koprivnica prošle godine dobila novi hibridni travnjak. Podbacila je posjeta što i nije čudno, radni dan i loše vrijeme utjecali su na ovosezonski negativni koprivnički rekord od samo 315 ljudi na tribini Apaša.

Slaven je bio rasterećen briga o opstanku, ali i oslabljen neigranjem nekolicine važnih igrača među kojima su najviše nedostajali Krstanović, Čanađija i Vidović, kako zbog kvalitete, tako i zbog iskustva. S obzirom na postavu u kojoj su nastupili, bodom na kraju mogu biti zadovoljni.

Prvu opasnost na utakmici zakuhao je Lecjaks, u 20. minuti prošao je po lijevoj strani i odlično tukao, ali je Filipović još bolje obranio. U istoj minuti pokušao je i Đurasek iz daljine, no bio je to lak zadatak za Slavenovog vratara. Udarac Jajala pet minuta kasnije blokirala je gostujuća obrana.

Igralo se čvrsto i oštro s obje strane, a češće su na travi ležali Lokomotivini igrači. Najteže je nastradao Majstorović kojem je Lima laktom razbio arkadu, no nakon ukazane pomoći vratio se u igru. Gosti s Kajzerice u prvom dijelu bili su bolja i konkretnija momčad, a najbliže vodstvu našli su se u 37. minuti kad je Delić jednu visoku loptu odbio glavom točno na nogu Kastratija koji je s 20 metara pogodio desnu vratnicu.

Jedinu priliku vrijednu spomena u prvom dijelu stvorio je Belupo u 41. minuti. Dolček je okrenuo stranu, Delić je dobro ubacio pred vrata, ali je Lima malo zakasnio pospremiti loptu u mrežu. Prvi dio zaključio je Uzuni u nadoknadi, iz slobodnog udarca gađao je malo pokraj gola.

Farmaceuti su u vodstvo došli početkom nastavka. Nakon drugog uzastopnog kornera kojeg je izveo Iharoš, Jakić je (pre)naivno igrao rukom između Međimorca i Gode te je Lima bio siguran iz kaznenog udarca. Pokušao je i Delić dvije minute kasnije, tukao je snažno i po tlu, no obranio je Grbić.

Lijepu priliku za izjednačenje propustio je Jakić u 58. minuti, obranio je Filipović, a u 73. minuti Drožđek je pokušao poluškaricama, no nije bio precizan. Ispravio je to u 75. minuti, kad je ostao usamljen na rubu kaznenog prostora te nakon asistencije Uzunija iz prve krasno pogodio, Filipović to nije mogao braniti.

Veliku većinu drugog poluvremena držala je Lokomotiva loptu na Slavenovoj polovici, ali nije uspjela postići više od jednog pogotka. Nakon izjednačenja nije bilo većih prilika, po bod svakome je i najrealniji ishod.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:01