Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
17. KOLO PRVE HNL

LOKOSI POTOPILI GORICU U KRANJČEVIĆEVOJ Gorica je ciljala treće mjesto, ali totalno su razbijeni: Nestali u 60 sekundi!

Gorica je računala da bi se eventualnom pobjedom popela na visoko treće mjesto na ljestvici, ali nije se dogodilo. Dapače, sjajno izdanje Lokomotive totalno je "unakazilo" goste koji su ostvarili jedan od najvećih poraza ove sezone (4-0)...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2019. 19:50

Nakon neočekivanog poraza u Koprivnici, vratili su se nogometaši Lokomotive na pobjednički kolosijek svladavši Goricu 4:0, kojoj je to najuvjerljiviji poraz otkako se lani vratila među prvoligaše.

Očito su razgovori trenera Lokosa Gorana Tomića s igračima poslije Koprivnice urodili plodom, momčadska je reakcija bila pozitivna i odigrala je Lokomotiva vrlo dobru utakmicu, rezultatski karamboliravši goste. Ovom su pobjedom Zagrepčani zasjeli na treće mjesto na ljestvici, barem do subote, a Gorici je ovo prvi poraz nakon četiri utakmice, nakon 18. listopada i domaćih 2:4 protiv Dinama.

Pola sata su se nogometaši Lokomotive i Gorice lagano ispipavali, obostrano opreznom igrom više su mislili na svoja, nego na suparnička vrata. I u tih prvih 30 minuta gotovo da nismo vidjeli ništa, osim taktičke bitke dvojice trenera, koju su njihovi igrači provodili u djelo na travnjaku. A onda je proradila Lokomotivina napadačka četvorka...

Zagreb, 291119.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Hrvatski telekom prva liga, prvenstveni susret izmedju Lokomotive i HNK Gorice, 17 kolo.
Na fotografiji: Dario Canadjija.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX

Sammir, Kastrati, Uzuni i Tolić, uz potporu raspoloženog zadnjeg veznog Jakića, oslobodili su se pritiska i počeli su minijaturama i haklerskim potezima probijati obranu Gorice. Kratkim dvostrukim dodavanjima i brzom izmjenom mjesta, Lokosi su osvajali prostor i sve se više približavali kaznenom prostoru gostiju, koji su očito bili iznenađeni ovakvim, malonogometnim načinom igre domaćina. Teško su se Velikogoričani branili od brzih akcija domaćih, koji su u razmaku od 30. do 35. minute, razbili dotadašnju monotoniju i stvorili tri lijepe zgode. No, Uzuni i Mersinaj bili su neprecizni, a Tolićev je pokušaj obranio vratar Kahlina.

Te su tri šanse zapravo bile uvertira Lokomotivinoj furioznoj završnici prvoga dijela, bolju je igru domaćin materijalizirao i u samo 120 sekundi, u 40. i 41. minuti, pogocima Kastratija i Uzunija, dohvatio je uoči odmora opipljivo i zasluženo 2:0 vodstvo.

Dvije zamjene u poluvremenu napravio je trener gostiju Sergej Jakirović (izašli su Zwolinski i Babec, ušli Ndiaye i Hamad) i Gorica je znatno agilnije krenula u nastavku, pokušavajući nadoknaditi propušteno. Tako je u 50. minuti Lovrić imao priliku, ali poslao je loptu s desetak metara iskosa pokraj vrata. Mijenjao je i trener domaćih, Goran Tomić, zbog ozljede je u svlačionici ostao jedan od nositelja dobre igre Jakić, zamijenio ga je oporavljenik Petrak.

Jasno je da je igra s više rizika Gorice ostavljala Lokomotivi znatno više prostora za protunapade, pa su tako domaćini u 63. minuti baš nakon brze kontre došli i do trećeg pogotka i sigurnog vodstva, a desetak minuta prije kraja tu su rezultatsku prednost i uvećali pogotkom svog najboljeg strijelca Tolića za čistih 4:0.

Zagreb, 291119.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Hrvatski telekom prva liga, prvenstveni susret izmedju Lokomotive i HNK Gorice, 17 kolo.
Na fotografiji: Hrvoje Babec.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

LOKOMOTIVA - GORICA 4-0 (Kastrati '40, Uzuni '41, Marina (a.g.) '61, Tolić '79)

LOKOMOTIVA: Grbić, Marković, Kolinger, Mersinaj Moharrami, Cokaj, Jakić, Tolić, Sammir, Kastrati, Uzuni

GORICA: Kahlina, Musa, Jovičić, Suk, Zwolinski, Čabraja, Babec, Krizmanić, Marina, Lovrić, Čanađija

---------------

PRIJENOS UŽIVO

KRAJ - Zaslužena pobjeda Lokomotive koja je od 40. minute zagospodarila travnjak i dominaciju nije ispušta do samog kraja utakmice

79. min - TOLIĆ ZA ČETVORKU! Katastrofa momčadi koja je u jednom tjednu dva puta pobijedila Hajduk. Još jedna sjajna akcija Lokosa, Tolić se odjednom našao sam uz desnu vratnicu i nije mu bilo teško gurnuti loptu, nakon odbijanca, u prazan gol! Ovo bi mogao biti najuvjerljiviji poraz ove sezone za goste!

61. min - TRICA LOKOSA! Tolić je presjekao jednu akciju na centru, uslijedila je sjajna kontra, tražio Uzunija ubačajem u šesnaesterac s lijeve strane iskosa, ali naletio je Marina (Gorica) i nesretno pogurao loptu u vlastitu mrežu s nekih deset metara.

50. min - Možda i najbolja prilika za Goricu u utakmici. Loptu je Lovrić primio nekih pet metara iskosa s lijeve strane od gola i gađao je desni kut, ali bilo je to dosta neprecizno od prve zvijezde gostujuće momčadi.

Zagreb, 291119.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Hrvatski telekom prva liga, prvenstveni susret izmedju Lokomotive i HNK Gorice, 17 kolo.
Na fotografiji: Dario Canadjija.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX

46. min - Počelo je drugo poluvrijeme

Zadnju utakmicu prošle polusezone također su odigrali međusobno Gorica i Lokomotiva, ali u totalno drugačijim, snježnim okolnostima...

Poluvrijeme - Zasluženo vodstvo Lokomotive, iako plavo-bijeli nisu ozbiljnije zaprijetili u prvih pola sata. U nastavku su stigle akcije, protunapadi, pa i dva sjajna gola, dok od Gorice doslovno nismo vidjeli ništa

41. min - VEĆ JE 2-0! Jakić je sjajno ubacio s desne strane, odlično je pronašao Uzunija koji zabija za 2-0! Opustili su se gosti malo, loše su očistili prijetnju i čini se da će Sergej Jakirović imati što za reći svojim nogometašima u svlačionici!

40. min - Kastratiiii za 1-0! Dobio je sjajnui loptu na nekihh deset metara iskosa, ali Musa ga nije mogao kontrolirati i zabio je za vodstvo!

37. min - Sijevnula je kontra po desnoj strani, loptu je povukao Uzuni, umiješao se i Sammir, ali je s jednim pogrešnim dodavanjem, progravanjem u šesnaesterac, otklonio svaku opasnost za Goricu...

Zagreb, 291119.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Hrvatski telekom prva liga, prvenstveni susret izmedju Lokomotive i HNK Gorice, 17 kolo.
Na fotografiji: Hrvoje Babec.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

30. min - Uzuni je opasno pucao s nekih sedam metara, ali lopta je prohujala metar pored desne vratnice

27. min - Marković je uputio sjajnu loptu na pet metara s lijeve strane iskosa, ali nisu baš najbolje ispratili ovu situaciju njegovi suigrači iz Lokomotive.

18. min - Žuti karton za Kollingera (Lokomotiva) koji je visoko išao koljenom, dosta neoprezno...

17. min - Pokušaj Lovrića s nekih 20-ak metara iskosa jedino je što možemo izdvojiti, iako je to bilo dosta neprecizno, lopta je otišla nekoliko metara od vratiju...

12. min - Trenutačno nema nikakvih izglednijih prilika na obje strane. Gorica u Kranjčevićevoj prošle godine u četiri utakmice nije izgubila, vidjet ćemo kako će biti večeras...

1. min - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:25