Arhiva
 Goran Mehkek / CROPIX
DRUGA PRIPREMNA UTAKMICA

VIDEO: MAJER FANTASTIČNIM POGOTKOM DONIO POBJEDU DINAMU, KAOS NA KRAJU UTAKMICE Čovjek s tribina uletio na teren i pozivao igrače da napuste teren!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. siječanj 2020. 18:12

DINAMO - SLOVACKO 2:1 (1:0 - Leovac (54), 1:1 - Kalabiška (55), 2:1 - Majer (82)

Rovinj. Gradski stadion. Gledatelja 150. Sudac: Marin Vidulin

DINAMO: Dinamo: Livaković - Moharrami, Theophile, Dilaver, Leovac - Moro - Kadzior, Ivanušec, Gojak, Oršić - Petković (od 61. Josipović - Stojanović, Šutalo, Kim, Moubandje - Đira - Baturina, Majer, Krizmanić, Mišković - Gavranović.

SLOVACKO: Trmal - Jurošak, Hofman, Kadlec, Dnišek - Sadilek, Havlik - Petržela. Navratil - Kohut - Dvorak. (još su igrali: Porcal, Koita, Vecheta, Vasiljev, Holiš, Šimko, Zajic, Kalabiška, Dijinari, Reinberk). Trener: Martin Svedik

Lovro Majer majstorskim je potezom donio Dinamu prvu pobjedu na pripremama. Momak vrhunskog nogometnog znanja pospremio je loptu u mrežu nakon solo akcije u samoj završnici utakmice. Opet smo vidjeli dobar nogomet, ali i budalaštinu nekog tipa iz Slovackog, ne znamo koja mu je funkcija u klubu, ali vjerojatno nije neka bitna, s obzirom na to da nije iskazao neku pamet.

Pred sam kraj utakmice čovjek je s tribina uletio na teren i pozivao igrače Slovackog da napuste teren jer sudac Vidulin nije dosudio nekakav prekršaj koji nitko nije vidio!? Nakon toga je Havlik napravio prekršaj za isključenje pa je došlo do naguravanja igrača. Ipak, sve je na koncu normalno završilo.

Prvih sat vremena igre bilo je razdoblje Dinamovih bekova. Marin Leovac sjajno je zabio glavom nakon centaršuta Kadziora, a i inače je odigrao jako dobru utakmicu. A izgleda da je najava dolaska Frana Karačića u plavu svlačionicu sljedećeg ljeta dodatno inspirirala Iranca Sadegha Moharramija. Desni bočni Dinama danas je odigrao izvanrednih sat vremena, defenzivne zadatke odrađivao je besprijekorno, a prema naprijed je bio prava napast - stalno se ubacivao, probijao bok, centrirao... Moha je zaista zaslužio sve pohvale. Kao i Robert Mišković, mladić koji se jučer pokazao u krasnom izdanju.

Ipak, kod pogotka Slovackog za poravnanje nisu mogli pomoći ni Leovac ni Moharrami. Ne sjećamo se da je ikad neka momčad tako izigrala plavu obranu, nije to uspjelo ni Manchester Cityju. Bila je to akcija kao po špagi, ispala je cijela obrana, a strijelac Kalabiška je, kao na nekom haklu, ostao sam i samo lagano loptu proslijedio u mrežu.

Modri su startali agresivno, čvrsto, od prve minute stisnuli su suparnika. Slovacko je teško izlazilo preko centra, ali kad su nekoliko puta u tome uspjeli, djelovali su opasno u tranziciji igre. Prvu opasniju situaciju autorizirao je Petković, dobro je opalio s vrha šesnaesterca, ali je vratar Trmal dobro obranio. Nakon centaršuta Kadziora odličnu priliku imao je najbolji strijelac Bjeličine momčadi Mislav Oršić. Centaršut Poljaka bio je iznimno precizan, ali je Oršić glavom s nekoliko metara pogodio vratara. Nešto kasnije dobro je pucao i Theophile, ali je Trmal jučer bio najbolji igrač Slovackog.

Gosti su svoju najbolju priliku imali sredinom prvog poluvremena, kad je na centru loptu izgubio Moro, u kontranapadu se Sadilek našao u dobroj poziciji, ali je iskosa s petnaestak metara pucao preko grede. U završnici prve dionice Modri su odigrali jedan brzi kontranapad, ali je Kadzior u finišu akcije slabo pucao u Trmala.

Početkom drugog poluvremena Dinamo je imao fenomenalnu priliku. Amer Gojak dokopao se lopte na centru, izvrsno ju je uspio oduzeti suparničkom igraču, sprintao je dvadesetak metara te onda vrhunski uposlio Oršića, koji je bio sam pred vratima, ali je prebacio gredu. Oršić inače takve zicere ne promašuje, no to su pripreme, noge su teže nego inače. Svoj show dvadesetak minuta prije kraja imao je Robert Mišković.

Solo akcijom i sjajnim driblinzima od centra je stigao do vrha šesnaesterca, ali je pri udarcu zamalo bio neprecizan. Svejedno, njegova je akcija dobila ogroman pljesak s tribina. Izvrsnu akciju Modrih vidjeli smo i nekoliko minuta kasnije: kombinirali su Baturina i Stojanović, slovenski je reprezentativac za nekoliko centimetara. Mladi Mišković, igrač za pohvalu, još je jednom provozao obranu Slovackog, ali njegov centaršut nisu u pogodak uspjeli pretvoriti Gavranović, Baturina i Majer! Sva tri udarca nekako su bila blokirana.

Linker
20. travanj 2024 06:02